Simon Elo ja Matti Torvinen: Sote-uudistus saadaan valmiiksi kun kaikki antavat nyt panoksensa – maakuntien vuosien valmistautuminen ei mene hukkaan

Simon Elo ja Matti Torvinen: Sote-uudistus saadaan valmiiksi kun kaikki antavat nyt panoksensa – maakuntien vuosien valmistautuminen ei mene hukkaan

Perustuslakivaliokunta antoi tänään lopullisen lausuntonsa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Sinisten kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen, varatuomari Matti Torvinen on tyytyväinen lausunnon linjauksiin.

”Sote-uudistuksen perustuslaillisuus on nyt arvioitu perinpohjin ja uudistus voi edetä. Lakiesitykset vaativat vielä hienosäätöä, mutta muutokset voidaan tehdä eduskunnassa. Suomi tarvitsee tämän uudistuksen”, Torvinen toteaa tyytyväisenä. ”Kun perustuslakivaliokunnan mietintö muutosehdotuksineen palaa nyt sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, on sen jäsenten lopetettava asiaton jarruttaminen ja kunnioitettava parlamentarismia.”

Torvisen mukaan perustuslakivaliokunnan huolellinen ja tuloksellinen työskentely valaa uskoa siihen, että eduskunta pystyy viemään isojakin uudistuksia läpi. Hän odottaa nyt samanlaista työskentelyä sosiaali- ja terveysvaliokunnalta.

”Suomen historian tärkein uudistus ei voi jäädä kiinni muutamista ylityötunneista. Valiokunta voi joutua työskentelemään myös maanantaisin ja iltaisin. Tavallisille suomalaisille se on arkipäivää, miksei kansanedustajillekin?” Torvinen kommentoi.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on ollut huolissaan siitä, että maakuntien valmistautuminen sote-uudistukseen valuisi hukkaan.

”Maakunnissa ollaan sote-valmiudessa. Siellä ja varsinkin rahavaikeuksissa olevissa pikkukunnissa odotetaan soten valmistumista, jotta sosiaali- ja terveydenhuolto saadaan vihdoin leveämmille harteille. Saadaan päätös kuntien sote-palveluiden hallitsemattomille ulkoistuksille, jonka surullisista seurauksista olemme saaneet viime viikkoina lukea lehdistä”, Elo korostaa. ”Maakunnat pääsevät pian toteuttamaan sotea.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687

perustuslakivaliokunnan jäsen Matti Torvinen (sin)
046-922 2222