Simon Elo: Kaikkien aikojen kallein vaalikampanja – kansalle

Simon Elo: Kaikkien aikojen kallein vaalikampanja – kansalle

”Tänään järjestetään mielenosoitus ja lakkoja eduskunnan jo hyväksymää päätöstä vastaan. Toriparlamentti ei voi jyrätä kansan parlamentin päätöstä”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo toteaa.

”Vasemmisto-oppositio on aloittanut kaikkien aikojen kalleimman vaalikampanjan, jonka maksavat yritykset ja työntekijät. Pääkaupunkiseudulla satojen tuhansien työmatka vaikeutuu kun metro, bussit ja raitiovaunut eivät kulje normaalisti.”

Vasemmisto-oppositio osoittaa mieltä ja osa ammattiliitoista lakkoilee tänään lakia vastaan, jota on valmisteltu vuodesta 2016, ja jonka sisältöön olisi voinut vaikuttaa viime syksyyn asti. Kaikki työmarkkinaosapuolet oli kutsuttu mukaan neuvotteluihin.

”Sosialidemokraatit käyttävät häikäilemättä hyväkseen asetelmaa, jossa heidän vahvasti tukemansa järjestö jättäytyi pois neuvotteluista, kun olisi ollut aika sopia”, Elo ihmettelee.

”Aktiivimallia hiottiin muiden osapuolten kanssa pitkään ja siitä tehtiin suomalaisten työllistymistä ajatellen paras mahdollinen malli. Lisäksi sovittiin yhdeksän muuta toimenpidettä, jotka helpottavat muun muassa uudelleen kouluttautumista ja asettavat reilut pelisäännöt nollatuntisopimuksiin. Ajatus eduskunnan hyväksymästä aktivointimallista tuli STTK:lta, joka ymmärsi neuvottelemisen arvon.”

Vasemmisto-opposition taktiikka liioitella yhden toimenpiteen vaikutuksia tässä mittakaavassa suututtaa Eloa.

”Jopa tehtaita joudutaan ajamaan alas lakon takia. Juuri kun Suomen talous kasvaa Euroopan huippuvauhtia ja työllisyys on parhaalla tasollaan lähes 30 vuoteen. Nyt meidän pitäisi yhdessä tukea Suomen menestystä ja varmistaa, että se jatkuu. Suomi pystyy huolehtimaan kansastaan vain jos Suomen talous on vahva.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687