Simon Elo: Kielikokeilu on mahdollisuus kielivalikoiman laajentamiseen – laajaa kannatusta maakunnissa

Simon Elo: Kielikokeilu on mahdollisuus kielivalikoiman laajentamiseen – laajaa kannatusta maakunnissa

Tiedote 27.9.2017

”Suomessa ollaan tarjoamassa koululaisille ensimmäistä kertaa sitten 70-luvun mahdollisuus valita itse opiskelemansa vieraat kielet. Aina vain kansainvälisemmässä maailmassa tämän olettaisi saavan kannatusta kaikilta vastuullisilta tahoilta”, toteaa sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Vuoden päästä syksyllä alkava vapaan kielivalinnan kokeilu tarjoaa 2200:lle 5.- ja 6. luokkalaiselle mahdollisuuden valita ruotsin tilalle jonkun muun vieraan kielen.”

Eilisessä eduskunnan täysistunnossa vapaavalintaisen ruotsin kokeilulla peloteltiin ja annettiin jopa harhaanjohtavaa tietoa.

”RKP:n Mikaela Nylander väitti kokeiluun osallistuvien voivan joutuvan vaikeuksiin myöhemmin elämässään ruotsin osaamattomuuden takia. Jos tämä olisi todellinen ongelma, aika moni suomalainen olisi vaikeuksissa tänä päivänä”, toteaa Elo.

”Hallitus pyrkii laajentamaan suomalaisten kielitaitoa. Tälle on suurta kysyntää varsinkin matkailun parissa ja aina vain kansainvälisemmässä yritysmaailmassamme”, Elo jatkaa. ”Itä-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin aluehallintavirastot olivat erittäin myönteisiä kokeilua koskevissa lausunnoissaan. Kokeilua on odotettu pitkään. On aika katsoa eteenpäin ja huomioida vallitsevat olosuhteet, ei tuijottaa historiaan, mihin Inarin kuntakin vetosi omassa kokeilua koskevassa lausunnossaan.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687