Simon Elo: Krista Kiuru vaarantaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan toimintakyvyn

Simon Elo: Krista Kiuru vaarantaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan toimintakyvyn

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on tuohtunut sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) ja useiden muiden opposition kansanedustajien julkisuuteen antamista harhaan johtavista väitteistä sosiaali- ja terveysvaliokunnan työskentelystä.

”Opposition syyte eduskunnan työntekijöiden hyvinvoinnin vaarantamisesta on hävytön. Sote-valiokunnassa esitettiin, että selvitetään työntekijöiden esimiesten kanssa mahdollisuutta aloittaa valiokunnan työt uudestaan jo elokuussa syyskuun alun sijaa. Mitään päätöstä työskentelyaikataulusta elokuussa ei oltu lyömässä lukkoon”, Elo sanoo. ”Puheenjohtaja ylitti toimivaltuutensa päättämällä yhtäkkiä valiokunnan kokouksen vaikka tehtynä oli kannatettu esitys. Ymmärrän hyvin valiokunnan jäsenten tuohtumuksen.”

Kiuru vaatii myös eduskunnan puhemiesneuvostoa asettamaan sote-valiokunnalle aikataulun sote-uudistuksen käsittelylle, vaikka perinteisesti puhemiesneuvosto katsoo, että on valiokunnan oma tehtävä päättää käsittelyaikataulustaan. Kiuru yrittää vaatimuksellaan vain viivyttää aikataulusuunnitelman asianmukaista käsittelyä valiokunnassa.

”Sote-valiokunnan puheenjohtaja Kiuru paljasti nyt toiminnallaan viivyttävänsä asiattomasti käsittelyä”, Elo sanoo. Kiurun toiminta vaarantaa Elon mielestä koko arvostetun sosiaali- ja terveysvaliokunnan toimintakyvyn.

”Uudistusta on valmisteltu yli kymmenen vuotta, kolmen hallituksen ja kaikkien eduskuntapuolueiden toimesta. On ihan mahdotonta, jos Suomen sosiaali- ja terveysjärjestelmää ei onnistuta uudistamaan poliittisen pelin takia. Lähes kaikki mahdolliset soten järjestämisen mallit on puitu läpi. Nyt vasta meillä on malli, joka on läpäisemässä hyvin todennäköisesti perustuslakivaliokunnan tiukan seulan. Uudistusta ei voi väittää kiireellä ja hutiloiden tehdyksi. Valmistelun pituus ja perusteellisuus hakee vertaistaan.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687