Simon Elo kysyy: Onko Suomen edun puolustaminen populismia? – EVM-yksimielisyysvaatimuksesta luopuminen heikentäisi tosiasiallisesti Suomen asemaa

Simon Elo kysyy: Onko Suomen edun puolustaminen populismia? – EVM-yksimielisyysvaatimuksesta luopuminen heikentäisi tosiasiallisesti Suomen asemaa

Kauppalehden toimittaja Jussi Rosendahl syyttää sinisiä epätoivoisesta populismista kriisirahastolla, kun siniset esti hallituksessa Euroopan vakausmekanismin sääntömuutoksen, jolla yksimielisyysvaatimus olisi muutettu 85 %:in määräenemmistöpäätökseksi.

”On tosiasia, että jos EVM-yksimielisyysvaatimusta höllennetään, Suomen asema heikkenee”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo toteaa. ”Päätöksen myötä suomalaiset veronmaksajat joutuisivat rahoittamaan muiden maiden kriisiytyneitä pankkeja myös tilanteissa, joissa Suomen valtio olisi sitä vastaan.”

Rosendahl kirjoittaa kolumnissaan, että kriisiytyneitä pankkeja koskevat 85 %:in määräenemmistöpäätökset tulevat koskemaan yksittäin annettavia luottoja, joilla olisi joku katto. Siitä toimittaja päättelee, että ”päätökset tukisummista tehtäisiin siis edelleen yksimielisesti”.

Rosendahl jatkaa, että velkajärjestelymekanismin tavoite on kannustaa jäsenmaita hoitamaan talouksiaan paremmin.

Elo kummeksuu Rosendahlin päätelmää: ”Miten se nyt voisi kannustaa Euroopan pankkeja hoitamaan asiansa paremmin, jos suomalaiset veronmaksajat hiljaisina yhtiömiehinä hoitavat niiden velat pois?”

Sininen tulevaisuus on etujärjestöihin kytkeytymätön liike, joka ajaa Suomen etua myös EU-politiikassa.

”Kiitän Kauppalehteä ja toimittaja Rosendahlia siitä, että lehti antaa ansaitun kunnian yksin sinisille tämän Suomen kannalta haitallisen kehityksen torppaamisesta EU:ssa”, Elo toteaa.

Siniset ajaa tinkimättä vain Suomen kokonaisetua, niin EU:n, Suomen kilpailukyvyn, talouden ja työllisyyden parantamisen, realistisen maahanmuuton, puolustuspolitiikan, sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen ja monen muunkin asian suhteen, joissa suuret ja hyvin rahoitetut järjestöt lobbaavat voimakkaasti vanhojen puolueiden kautta ensisijassa omia etujaan.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687