Simon Elo: Lähteekö keskusta tai kokoomus sosialistien takuumieheksi?

Simon Elo: Lähteekö keskusta tai kokoomus sosialistien takuumieheksi?

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo katsoo, että liberaalit toimittajat valmistelevat maata punavihreälle hallitukselle. Demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ovat myös kertoneet haluavansa muodostaa punavihreän hallituksen.

”Vastustan sosialismia niin kauan kuin henki minussa pihisee. Antti Rinteen johdolla talous ajaa karille, varsinkin kun vihreitä johtaa jatkossa Emma Kari. Suomen talouden ja työllisyyden neljä hyvää vuotta vaihtuu punavihreään konkurssiin. Juha Sipilältä ja Petteri Orpolta pitäisi kysyä, lähtevätkö keskusta tai kokoomus sosialistien takuumieheksi”, vaatii Elo.

Vihreät kauppaavat vastikkeetonta perustuloa kaikille, vasemmistoliitto haluaa vaaliohjelmassaan pakottaa kunnat palkkaamaan kaikki jonnekin ja demarit väittävät peruvansa kaikki tämän hallituksen tekemät leikkaukset. Eivätkä peru yhtäkään. 

”Vihreiden perustulomallissa maahanmuuttaja voi kieltäytyä kaikista kotouttamistoimista, kuten kielikoulutuksesta ja saa silti täysimääräisesti vastikkeettoman perustulon. Käsittämätöntä”, ihmettelee Elo.

Perustulokokeilu ei lisännyt työllisyyttä ensimmäisenä kokeiluvuonna.

”Tulokset alkavat puhua puolestaan eikä keskustakaan kehtaa enää vakavalla naamalla esittää vastikkeetonta rahaa kaikille. Perustulo jää punavihreiden haihatteluksi. Maailma on täynnä työteliäitä ihmisiä, joten miten suomalaisilla olisi varaa olla jouten”, kysyy Elo perustuloa kannattavilta puolueilta.