Simon Elo: Mitä käsien pesua – Jos Kokoomus ja Keskusta olisivat saaneet päättää, hallitus ei olisi kiristänyt turvapaikkapolitiikkaa

Simon Elo: Mitä käsien pesua – Jos Kokoomus ja Keskusta olisivat saaneet päättää, hallitus ei olisi kiristänyt turvapaikkapolitiikkaa

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että useat eduskuntapuolueet ovat valmiita turvapaikkapolitiikan kiristyksiin, mukaan lukien Keskusta ja Kokoomus. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Eloon hyvin hämmästynyt tutkimustuloksesta.

”Kävimme koko hallituskauden taistelua Keskustan ja Kokoomuksen kanssa turvapaikkapolitiikan kiristyksistä. Me ajoimme kiristyksiä kauden alusta alkaen, ja siirtolaiskriisin alettua entistä voimallisemmin. On sanottava, että vastarinta oli kova kahden muun hallituspuolueen osalta”, Elo kommentoi. ”Pidän puolueiden tänään Hesarin jutussa antamia vastauksia silkkana käsien pesuna.”

Simon Elo huomauttaa, että ilman sinisiä hallituksen turvapaikkapolitiikan kiristykset olisivat keskeytyneet.

”Jos siniset ei olisi jatkanut hallituksessa kesällä 2017, todennäköisintä olisi ollut, että uusien hallitusneuvottelujen myötä esimerkiksi RKP olisi tullut mukaan hallitukseen. Siihen olisivat päättyneet ja luultavasti myös peruuntuneet kaikki turvapaikkapolitiikan kiristykset”, Elo kommentoi. ”Siniset ministerit yhdessä eduskuntaryhmän kanssa pitivät huolen siitä, että aikaisemmin sovituista linjoista ei lipsuta.”

Elo kertoo, että Sininen tulevaisuus on valmis tekemään lisäkiristyksiä turvapaikkapolitiikkaan ohjelmansa mukaisesti.

”Siniset ei ole rasistinen vaan realistinen liike. Me kannatamme hallittua turvapaikkapolitiikkaa, joka huomioi Suomen turvallisuuden ja talouden kestävyyden. Uskon, että valtaosa suomalaisista kannattaa tätä linjaa. Suomi ei saa olla naapurimaitaan vetovoimaisempi. Vielä on mahdollista tehdä selviä kiristyksiä, jotta emme houkuttele ihmisiä vaaralliselle matkalle turhin perustein”, Elo sanoo. ”Tärkeintä olisi saada nopeasti turvapaikkakäsittely EU-rajojen ulkopuolelle. Sitä Suomen pitää ajaa voimallisesti tulevalla EU-puheenjohtajakaudellaan.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687