Simon Elo: Pakolaiskiintiö ei muutu

Simon Elo: Pakolaiskiintiö ei muutu

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ensi töikseen ministerinä esittänyt vuotuisen pakolaiskiintiön nostamista 10 000 ihmiseen.

”Siniset velvoittavat hallitusta pitämään kiinni sovitusta. Hallitusohjelman mukaisesti pakolaiskiintiö on 750 ihmistä vuodessa”, linjaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo.

”Sininen tulevaisuus haluaa auttaa hädänalaisia, mutta Suomi on pieni maa suuressa maailmassa. Kaikella on rajansa”, Elo toteaa.

Tanskan demarit ja Ruotsin kokoomus ovat viime aikoina vaatineet turvapaikkakäsittelyn siirtämistä EU:n ulkopuolelle. Elo toivoo aiheesta laajaa keskustelua myös meille.

”Suomen demarit ja kokoomus voisivat keskustella syvällisesti pakolaiskysymyksestä ja esittää toimivia pidemmän aikavälin ratkaisuja. Ministeri Mykkänen esittikin nyt henkilökohtaisen visionsa, joka ei ole hallituksen linja. Odotan puolueiden avauksia,” sanoo Elo.

Sininen tulevaisuus kannattaa EU:n turvapaikkakäsittelyjen siirtoa Euroopan ulkopuolelle perustettuihin pakolaiskeskuksiin, kuten myös Tanskan demarit ovat esittäneet. Keskusten rahoittajina toimisivat esimerkiksi YK ja EU.

Lisätietoja:
Simon Elo
p. 050 513 0687