Simon Elo: On parempi vaikuttaa kuin valittaa

Simon Elo: On parempi vaikuttaa kuin valittaa

Perussuomalaisten välikysymys kuivui jälleen kerran kasaan, kun mikään muu oppositiopuolue ei lähtenyt haastamaan hallitusta Suomen turvallisuustilanteesta.

”Hallitus pui parhaillaan Sinisten viime viikolla esittämää toimenpidelistaa seksuaalirikosten rangaistusten koventamiseksi ja ulkomaalaisten tekemien törkeiden rikosten ehkäisemiseksi. Hallitukseen vaikutetaan parhaiten olemalla hallituksessa”, muistuttaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo perussuomalaisia. ”Kannattaa palauttaa myös mieliin, että vuoden 2015 lopulla hallitus laati 80-kohtaisen toimenpideohjelman maahanmuuttolainsäädännön tiukentamiseksi. Meillä oli voimassa aikaisempien hallitusten löyhät maahanmuuttolait, kun suuri turvapaikanhakijavyöry syöksyi Suomeen. Suomessa ei oltu varauduttu tilanteeseen ollenkaan.”

Hallitus on toteuttanut 80-kohtaisen toimenpideohjelman kaikilta niiltä osin kuin se on yksinkertaisessa lainsäätämisjärjestyksessä ja kansainvälisten sopimusten mukaan mahdollista. Simon Elo muistuttaa myös, että hallituksen toiminta ei ole yhden kauppaa.

”Hallituksessa uudistuksista sovitaan yhdessä. Me siniset emme ole olleet yhdenkään maahanmuuttopolitiikkaa koskevan kiristyksen esteenä. Päinvastoin”, Elo sanoo. ”Minä en tiedä, mitä perussuomalaiset kuvittelevat hallitustyöstä, mutta yhden puolueen sanelua se ei ole. Vaikka hallituksessakaan ei saa kaikkea haluamaansa, niin on siinä selvä ero oppositioasemaan.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687