Simon Elo: Perussuomalaiset yrittää kaikkien aikojen käsienpesua

Simon Elo: Perussuomalaiset yrittää kaikkien aikojen käsienpesua

Perussuomalaiset julkaisi tänään maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tunnistaa useita tuttuja linjauksia, mutta huomaa linjan radikalisoituneen puolueen jakautumisen jälkeen.

”Perussuomalaisista on tullut yleiseurooppalainen äärioikeistolainen yhden asian liike. Mikään muu kuin maahanmuutto ei perussuomalaisia enää aidosti kiinnosta. Suomalaisia pelotellaan väestönvaihdoksella ja seuraavaksi vastataan kirkkain silmin, että puolueessa ei ole rasismia. Jopa IT-alan asiantuntijoita ei haluta maahan, vaikka meillä on pula 10 000 koodarista ja esimerkiksi peliteollisuus ei saa riittävästi osaavaa työvoimaa Suomesta. Minkäänlainen maahanmuutto ei näytä kelpaavan perussuomalaisille”, Elo kommentoi ohjelmaa.

Sininen tulevaisuus julkaisi oman maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmansa viime vuoden elokuussa.

”Sinisten linja on, että Suomen oltava hyvä maa lainkuuliaisille ja kotoutumaan pyrkiville maahanmuuttajille. Suomen on oltava tiukka laittomasti maassa oleville ja rikoksiin syyllistyneille maahanmuuttajille. Siniset tarjoaa realismia ilman rasismia”, linjaa Elo.

Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma kritisoi puolueen omia tekoja

”Perussuomalaiset väittää, että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat johtuvat Suomen hallituksesta. Jos näin on, niin perussuomalaiset on siitä muiden mukana vastuullinen, sillä perussuomalaiset hyväksyi hallitusohjelman vuosina 2015 ja 2017. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli laatimassa hallituksen 80-kohtaista turvapaikkapoliittista ohjelmaa, joka on lähes kokonaan säädetty eduskunnassa voimaan. Nyt perussuomalaiset yrittää kaikkien aikojen käsienpesua”, Elo ihmettelee.

”Vuoteen 2016 asti Suomella oli yksi Euroopan korkeimmista turvapaikkahakemusten hyväksymisasteista, mutta ei enää. Vuonna 2015 Suomeen tuli 32 000 turvapaikanhakijaa, viime vuonna uusia turvapaikkahakemuksia jätettiin parituhatta. Tiukennettu linja toimii.”

Perussuomalaisten ohjelmassa on jopa esityksiä, jotka ovat jo toteutumassa hallituksen päätöksillä: terrorismiin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta voidaan jatkossa viedä Suomen kansalaisuus ja pysyvän oleskeluluvan saaminen vaikeutuu ja se voidaan purkaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687