Simon Elo: Perussuomalaisten Eerolan johtama hallintovaliokunta käsitteli GCM-paperin ilman vastalauseita

Simon Elo: Perussuomalaisten Eerolan johtama hallintovaliokunta käsitteli GCM-paperin ilman vastalauseita

”Suomi ei sitoudu mihinkään uusiin maahanmuuttoa koskeviin velvoitteisiin, vaikka hyväksyy YK:n yhteisen GCM-paperin Marokossa ensi viikolla. GCM ei ole sitova sopimus, vaan lista erilaisia toimenpiteitä, joita valtiot itsenäisesti päättäen tekevät tai jättävät tekemättä”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo muistuttaa.

GCM-yhteistyöasiakirja (Global Compact for Migration) on YK:n piirissä laadittu kokonaisvaltainen katsaus maahanmuuttoon ja siirtolaisuuteen, joka ei sido valtioita juridisesti. GCM:n valmistelu alkoi vuonna 2016 YK:n yleiskokouksessa, kun päätettiin aloittaa jäsenmaiden välinen neuvotteluprosessi turvallisesta, järjestäytyneestä ja sääntöjen mukaisesta siirtolaisuudesta.

”Hallitus on asianmukaisesti pitänyt eduskunnan ajan tasalla Suomen osallistumisesta GCM:n käsittelyyn. Esimerkiksi perussuomalaisten Juho Eerolan johtama hallintovaliokunta on käsitellyt Suomen kantaa GCM-paperiin ja päättänyt yksimielisesti, että ei ryhdy asiassa toimenpiteisiin”, Elo huomauttaa.

”YK on oikea paikka maailman maille keskustella maahanmuutosta ja siirtolaisuudesta. Parempi on keskustella kuin olla keskustelematta.”

Elo muistuttaa, että Suomi on kansallisin toimin kiristänyt turvapaikkapolitiikkaa tuntuvasti tällä hallituskaudella. Vasemmisto-oppositio on koko ajan vastustanut kaikkia tiukennuksia.

”Sinisten mielestä on selvää, että GCM ei muuta Suomen käytännön linjauksia, vaan Suomi toimii jatkossakin vallitsevan lainsäädäntönsä puitteissa ja sitovia kansainvälisiä sopimuksia noudattaen. Maahanmuuton on oltava hallittua, taloudellisen kantokykymme huomioivaa ja laitonta siirtolaisuutta ei voi hyväksyä.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687