Simon Elo: Rinne käy huutokauppaa kansalaisten äänistä – kaikkeen on varaa

Simon Elo: Rinne käy huutokauppaa kansalaisten äänistä – kaikkeen on varaa

”SDP:n tänään julkaisema talouslinja on karua luettavaa yrittäjille ja kaikille muille, jotka huolehtivat siitä, että Suomen kassaan virtaa muutakin kuin lainarahaa”, toteaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Puheenjohtaja Antti Rinteen huutokauppa kansalaisten äänistä näkyy puolueen tuoreessa valtion budjettiehdotuksessa. Paljon valtion menoja kasvattavia lupauksia, mutta ei ehdotuksia realistisen valtiontalouden ylläpitämiseksi. Rinne ottaa Sitralta taseesta ja Suomen pankilta yhteensä 415 miljoonaa, harmaasta taloudesta ja verovälttelystä 300 miljoonaa, hallinnon digitalisaatiosta 200 miljoonaa. Suuria summia, joita siirrellään kuin leikkirahaa ilman huolta huomisesta, vastuunkannosta puhumattakaan.”

Yritysverotuksen tiukentaminen tulee kuluttajan maksettavaksi ja vaikuttaa heikentävästi myös työllisyyteen. Silloin Suomen kansantaloudelta putoaa pohja. Tästä eivät vasemmistopuolueet yleensäkään välitä varjobudjeteissaan. Ne voivat myös jättää huomiotta tietopalvelun laskelmia. Esimerkiksi Rinteen mallin työllisyyden hoidossa on todettu maksavan 350 miljoonaa euroa. Kuluerää työllistämissetelin käytöstä ei varjobudjetissa mainitakaan. Vasemmistoliitto tekee myös samansuuruisen tietopalvelun ohittamisen, kun sen varjobudjetissa työttömyysturvan suojaosan korotus muuttuu tietopalvelun antamasta 147 miljoonan euron kulusta vasemmistoliiton samansuuruiseksi tuloksi.
”On selvää, että emme voi luottaa näiden puolueiden rikastuttavan lähes kaikkia suomalaisia”, Elo toteaa.

SDP:n kuuluisa satanen eläkeläisille -lupaus on typistynyt 30 euroon kuussa, mutta puolue pidentäisi oppivelvollisuuden koskemaan koko toista astetta.

”Demarien ehdottama oppivelvollisuuden jatkaminen lisäisi valtion menoja 100 miljoonalla eurolla vuodessa. Sampo Terhon aloitteesta ensi syksynä tulee käyttöön toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalilisä, joka myönnetään kaikkein pienituloisimpien perheiden lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville, vajaa 50 euroa kuussa”, Elo muistuttaa. ”Se on nykytaloustilanteessa erinomainen korjaus pienituloisimpien nuorten tulevaisuuden turvaamiseksi.”

SDP ja muut oppositiopuolueet ovat julkaisseet tämän ja viime viikon aikana ehdotuksiksi vaihtoehtoisiksi valtion talousarvioiksi hallituksen budjettilinjauksille.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687