Simon Elo: Ruokajakeluun yli miljoonan panostus – onnistunut työllisyyspolitiikka on osaltaan lääkettä leipäjonoihin

Simon Elo: Ruokajakeluun yli miljoonan panostus – onnistunut työllisyyspolitiikka on osaltaan lääkettä leipäjonoihin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on päättänyt osoittaa valtakunnalliseen ruoan jakeluun 1,2 miljoonaa euroa. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo pitää tukea erittäin tarpeellisena.

”Ruokajakelua vapaaehtoisvoimin tekevät järjestöt ovat korvaamattoman arvokkaita. On oikein, että ruoka-avun toimintaan kohdennetaan valtakunnallisesti lisäresursseja. Vaikka jaettava ruoka tuleekin kaupoilta, ei ruoan kuljetus, säilöminen ja jakelu ole ilmaista”, Elo muistuttaa.

”Leipäjonot ovat ristiriitainen osa hyvinvointivaltiotamme. Ihmisten ei pitäisi joutua hakemaan ruokaansa leipäjonoista, mutta todellisuus on valitettavasti toinen. 1990-luvun leipäjonoista ei olla päästy eroon. Leipäjonot ovat monimutkainen ilmiö, joiden lyhentämiseen tulee tehdä töitä kaikilla politiikkalohkoilla. Tämä hallitus on tehnyt hyvää työllisyyspolitiikkaa, jolla leipäjonot lyhenevät”, Elo muistuttaa.

Ruokajakeluun kohdennettu 1,2 miljoonaa jaetaan Sosiaali- ja terveysministeriön kautta tahoille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Ministeriö katsoo valtakunnan tasolla toimijat, joille lisäresursseja jaetaan. Kaikki leipäjonot eivät ole Helsingissä. Elon mielestä on tärkeää, että leipäjonoja ollaan kehittämässä inhimillisempään suuntaa niin, ettei ihmisten tarvitse jonottaa tunti kaupalla ulkona.

”Vesisateessa tai pakkasessa seisominen ruoan vuoksi ei ole millään mittapuulla kohtuullista. On erittäin hyvä, että ruokajakelu pyritään järjestämään yhä enemmän ilman ulkona jonottamista.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687