Simon Elo: Siniset haluaa poistaa autoveron kaikilta

Simon Elo: Siniset haluaa poistaa autoveron kaikilta

Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen sanoi torstain 13.2. Ylen A-Studion haastattelussa, että autoveron poistaminen vähäpäästöisiltä autoilta korvattaisiin muiden autojen autoveron ja ajoneuvoveron korottamisella.

”Siniset haluaa poistaa autoveron tasavertaisesti kaikilta. Demarit kieltäisivät polttomoottoriautot 2030 mennessä ja nyt kokoomus olisi ottamassa jopa miljardin autoilijoiden selkänahasta. Kun kokoomus on puhunut vähäpäästöisten autojen autoveron poistamisesta ja nyt olisi kiristämässä muuta autoilun verotusta, onko tämä todella kokoomuksen linja?” Simon Elo ihmettelee. ”Tämä hallitus on ansiokkaasti keventänyt autoverotusta sekä uusinut autokantaa romutuspalkkiolla ja ajoneuvoveroa alentamalla.”

Siniset pitää ilmastonmuutosta tosiasiana. Puhtaan ilman ja ympäristön eteen on tehtävä kaikki voitava, mutta siniset ei hyväksy sitä, että lasku maksatetaan pienituloisimmilla.

”Uudet teknologiat autoissa ovat auttamattomasti kalliita alussa, vaikka valtio tulisi vastaan esimerkiksi verohelpotuksin. On utopistista ajatella, että jo lähivuosina tavallisella lähihoitajalla on varaa hienoon päästöttömään autoon”, Elo sanoo. ”Kannustan kaikkia, joilla on varaa, ostamaan mahdollisimman ympäristöystävällisen auton. Mutta tavallisen autoilijan kustannukset eivät saa nousta nyt eikä tulevaisuudessa. Toimiva joukkoliikenne harvaanasutussa maassamme ei ole mahdollista. Sinisten mielestä yksityisautoilu on perusoikeus.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687