Simon Elo: Siniset on tavallisten suomalaisten verokapina

Simon Elo: Siniset on tavallisten suomalaisten verokapina

Kokoomus ja SDP käyvät parhaillaan verosotaa, jossa on vain häviäjiä.

”Suomi ei hyödy himoverotuksesta eikä kaikkein rikkaimpien verotuksen keventämisestä. Suomelle paras verolinja on sellainen, jossa tavallisen työtätekevän suomalaisen verotusta lasketaan, ahkeruudesta palkitaan ja verovälttelystä rangaistaan. Sellainen on Sinisten verolinja”, sanoo Simon Elo.

”Me keventäisimme tuloverotusta pieni- ja keskituloisia painottaen. Me luopuisimme yrittäjien ennakkoverotuksesta ja siirtyisimme verottamaan vasta tulosta. Me vapauttaisimme pienet osingot veroista, mutta perisimme enemmän veroa suurista osingoista. Me keventäisimme merkittävästi autoilun verotusta, koska auto on monelle työssäkäynnin ehto.”

Verovälttelyä Siniset ei katso hyvällä, vaan jokaisen on osallistuttava yhteiskunnan rakentamiseen.

”Nyt nimenomaan pienyrittäjät ja keskiluokka ovat joutuneet koko yhteiskunnan toimintojen rahoittajiksi omalla kustannuksellaan. Tavallisen suomalaisen on voitava vaurastua omalla työllään ja omalla ahkeruudellaan. Nämä verolinjaukset ovat Sinisen aatteen ytimessä. Kun katsoo esimerkiksi Kokoomuksen puoluekokousta, näyttivät siellä tärkeimmiksi kysymyksiksi nousevan translain kaltaiset liberaalit linjaukset. Siniset on vastuullinen konservatiivipuolue, jolle arjen asiat ja ihmisten verotus ovat tärkeimpiä kysymyksiä”, linjaa Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687