Simon Elo: Siniset tukisi äitiyslomalle jääviä naisyrittäjiä 2500 euron kertakorvauksella – syntyvyyden nosto vaalien keskiöön

Simon Elo: Siniset tukisi äitiyslomalle jääviä naisyrittäjiä 2500 euron kertakorvauksella – syntyvyyden nosto vaalien keskiöön

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elon mielestä perhepolitiikan on noustava yhdeksi eduskuntavaalien kärkiteemoista. Väestöennuste on erittäin huolestuttava. Siniset on perhemyönteinen puolue.

”Siniset esittää, että äitiys- tai vanhempainvapaalle jäävälle naisyrittäjälle maksettaisiin 2500 euron kertakorvaus, jonka voi käyttää yritystoiminnasta aiheutuviin pakollisiin lakisääteisiin kustannuksiin. Näin siniset edistäisi nais- ja miesyrittäjien tasavertaisuutta”, Elo sanoo.

Elo muistuttaa, että kolmannes kaikista suomalaisista yrittäjistä on naisia. Naisten yrittäjyys on paljolti yksinyrittäjyyttä. Nuoret naisyrittäjät ovat erityisen hankalassa tilanteessa työn ja perheen yhteensovittamisessa. Yrittäjänaisen toimeentuloon äitiys aiheuttaa merkittävän loven. Sen vuoksi Sininen tulevaisuus esittää 2500 euron kertakorvausta yrittäjänaisille perheen perustamisesta aiheutuviin pakollisiin kustannuksiin.

”Naisyrittäjien panos yhteiskunnalle on merkittävä. Samaan aikaan Suomen väkiluvusta on pidettävä huolta. Esittämämme tuki rohkaisisi nuoria naisyrittäjiä perustamaan perheen”, Elo uskoo.

Nykyhallitus on jo parantanut äitien työmarkkina-asemaa säätämällä 2500 euron työnantajakorvauksen, jota yrittäjä voi hakea naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuviin kustannuksiin. Yrittäjä ei kuitenkaan saa korvausta omista vanhemmuudesta aiheutuvista kustannuksistaan.

Siniset korottaisi kotihoidontukea

Siniset haluaa perhevapaauudistuksen, joka ei leikkaa kotihoidontukea eikä myöskään heikennä perheiden itsemääräämisoikeutta.

”Kotihoidontukea on korotettava ensi hallituskaudella. Annetaan perheille porkkanaa”, Elo kertoo.

Kansa päättää eduskuntavaaleissa, että tekeekö seuraava hallitus sinistä vai punaista perhepolitiikkaa.

”Siniset eivät uhraa perheitä sosialismin alttarille. Tämä jos mikä on arvokysymys”, sanoo Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687