Simon Elo: Soinilla on eduskunnan luottamus – pulinat pois, Scheinin

Simon Elo: Soinilla on eduskunnan luottamus – pulinat pois, Scheinin

”Eduskunnankin usein kuulema ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin on lähtenyt Twitter-laukalle”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Ensin Scheinin ilmoittaa Twitterissä perustuslakiin vedoten, että Soini ei olisi saanut äänestää viimeviikkoisessa luottamusäänestyksessä. Kun Twitter-ketju on käynyt keskustelun, joka ei tue hänen perustuslakitulkintaansa, hän ei peräänny, vaan ilmoittaa, että Soinin olisi pitänyt ymmärtää olla äänestämättä.”

Elo ei sulata punavihreiden jälkipeliä ulkoministeri Soinin luottamusäänestyksestä.

”Eduskunta äänesti perustuslakia noudattaen Soinin luottamuksen puolesta 100-60. Tämä Scheininin tarttuminen asiaan on punavihreiden epätoivoinen hyökkäys, kun hävisivät äänestyksen selvin luvuin”, Elo toteaa.

Perustuslain 32 pykälän esitöissä sanotaan, että henkilökohtaisena ei pidetä asiaa, jossa on kysymys valtioneuvoston tai yksittäisen ministerin harjoittaman politiikan arvioinnista. Säännös ei siten estäisi ministereitä, jotka ovat samanaikaisesti kansanedustajia, osallistumasta täysistunnossa äänestykseen valtioneuvoston tai yksittäisen ministerin nauttimasta luottamuksesta.

”Perustuslaki selvästi tukee puhemiehen tekemää ratkaisua, että Soini sai osallistua äänestykseen. Nyt on aika mennä eteenpäin, eikä vatvoa asiaa, joka on lain mukaisella äänestyksellä ratkaistu”, Elo painottaa. ”Soinilla on eduskunnan luottamus – pulinat pois, Scheinin.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687