Simon Elo: Suomalaisten turvallisuus ei ole kaupan

Simon Elo: Suomalaisten turvallisuus ei ole kaupan

Eduskunta käsittelee sotilaallisen- ja siviilitiedustelulakien uudistamista. Keskeinen kysymys on, voidaanko ja halutaanko uudistus saattaa eduskunnassa voimaan pikaisella menettelyllä.

Sosialidemokraattien puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kokoomuksen saamaa värisuoraa tiedustelun johdossa ei katsota hyvällä.

– Sosialidemokraateista ei kuulunut soraääniä, kun Supoa johti vuosina 1996-2007 demareiden Nevala, Halonen oli Tasavallan presidentti, Lipponen pääministeri, Tuomioja ulkoministeri, Rajamäki sisäministeri ja Jaakonsaari ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, ihmettelee Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Sininen eduskuntaryhmä toivoo, että tiedustelulakien uudistukseen ei liitetä puoluepolitiikkaa. Sosialidemokraattien ryhmäpuheenvuoro eduskunnassa oli rakentava ja antoi pohjan laajan yhteisymmärryksen löytämiselle. Siniset kannattavat pikaista hyväksymistä.

– Sininen tulevaisuus on perustettu epäpoliittiseksi ja käytännönläheiseksi puolueeksi. Suomalaisten turvallisuus ei ole kaupan. Suomalaiset ovat kyllästyneet vallankipeään puoluepolitikointiin. Antti Rinteen sopii muistaa tämä kun demarit päättävät kantansa tiedustelulakien uudistuksen pikaiseen hyväksymiseen, sanoo Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687