Simon Elo: Ulkomaisen työvoiman tarveharkintaan ei muutoksia tällä hallituskaudella – suomalaisten työllistyminen etusijalla

Simon Elo: Ulkomaisen työvoiman tarveharkintaan ei muutoksia tällä hallituskaudella – suomalaisten työllistyminen etusijalla

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo pitää pääministeri Juha Sipilän (kesk) puhetta työperäisen maahanmuuton ehtojen löysentämisestä keskustapuolueen vaalilinjauksena. Savon Sanomien haastattelussa pääministeri kertoo haluavansa neuvotella asiasta vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

”Meillä on hallitusohjelmassa kirjaus, että ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta ei luovuta. Asiasta ei ole tarvetta neuvotella”, Elo sanoo. ”Meillä on yli 200 000 työtöntä Suomessa. He osaavat suomea ja ovat Suomessa koulutettuja. Parempi ratkaisu on lisätä huomattavasti muuntokoulutusta. Pitää saada suomalaisille oikeanlaista osaamista ja sitä kautta työhön.”

Jo nyt ely-keskukset voivat tehdä erillisratkaisuja ulkomaisen työvoiman sallimisesta alueen tarpeiden mukaan. Jos omalla alueella ei ole riittävästi tietyn alan osaajia, ulkomaista työvoimaa on mahdollista ottaa EU:n ulkopuolelta.

”Keskustan puheenjohtaja Sipilä etsii ulkomaisesta työvoimasta pikalääkettä työvoimapulaan samaan aikaan kun Suomessa on satoja tuhansia työttömiä”, Elo kummeksuu. ”Miksi me ottaisimme ulkomailta suomea osaamatonta työvoimaa, kun meillä on samaan aikaan satoja tuhansia työtä etsiviä kansalaisia? Sinisten linja on selvä: haluamme ensisijaisesti suomalaisille työtä. Sininen tulevaisuus puolustaa seuraavissa eduskuntavaaleissa ulkomaisen työvoiman tarveharkintaa ja siten suomalaista työntekijää.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687