Simon Elo vaatii pedofiilien kemiallisen kastraation pakolliseksi ja kasvojen peittäminen oikeudenkäynnissä kiellettävä

Simon Elo vaatii pedofiilien kemiallisen kastraation pakolliseksi ja kasvojen peittäminen oikeudenkäynnissä kiellettävä

”Ilmi tulleet laajat pedofiilien kuvottavat seksuaalirikokset vetävät sanattomaksi. Maailmassa on pahuutta, jolle ei ole järjellistä selitystä. On ajateltava ennen kaikkea uhrien oikeuksia ja ehkäistävä voimakkain keinoin alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

Lapsiin kohdistuvien rikosten ehkäiseminen vaatii paljon nykyistä järeämpiä keinoja. Sosiaalinen media on tehnyt seksuaalirikollisuudesta helpompaa, kun yhteyksiä lapsiin ja nuoriin voidaan luoda salaisista numeroista ja erilaiset ringit voivat toimia salaisissa verkoissa. On tehtävä paljon enemmän rikosten ehkäisemiseksi.

”Vaadimme poliisien määrän lisäämistä 1000:lla seuraavan vaalikauden aikana, lisäksi oikeuslaitoksen resursseja on lisättävä. Nyt ongelma on, että rikosten selvittäminen vie liian kauan. On uhrille kohtuutonta joutua odottamaan päätöstä jopa vuosia”, Elo painottaa. ”Keskusrikospoliisin alaikäisiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden torjuntaan ja tutkintaan on myös saatava lisää resursseja. KRP on tämän tarinan sankari.”

Elon mielestä myös muita pelotekeinoja on käytettävä tehokkaammin, mukaan lukien kemiallinen kastraatio.

”Vaadin pakollista kemiallista kastraatiota törkeään alaikäiseen kohdistuvaan seksuaalirikokseen tuomituille. Tällä hetkellä tämä on seksuaalirikollisille vapaaehtoista, mutta siitä on tehtävä pakollista tälle ryhmälle. Antihormonaalinen lääkehoito vie seksuaalisen halun ja kyvyn, jotka kuitenkin palautuvat, jos lääkitys lopetetaan. Kuuri on aloitettava kun vanki vapautuu vankilasta”, Elo sanoo. ”En hyväksy myöskään sitä, että pedofiilirikoksista tuomitut peittävät päänsä hupulla oikeudenkäynnissä. Se pitää kieltää. Huput pois päästä ja vastuu rikoksista.”