Simon Elo: Vähävaraiset ovat kehysriihen voittajia

Simon Elo: Vähävaraiset ovat kehysriihen voittajia

Siniset ovat tyytyväisiä hallituksen kehysriihessä tekemiin päätöksiin. Erityisesti vähävaraisten aseman parantamiseen ja työllisyyden edelleen kohentamiseen kohdistetut toimet ovat tervetulleita.
Hallitus on onnistunut työllisyyskasvussa jopa yli odotusten. Tämän vaalikauden aikana on tullut jo lähes 90 000 uutta työllistä. Kaikkia kasvu ei kuitenkaan ole tavoittanut.

”Eriarvoisuus vähenee kun työllisyys kohenee. Suomessa on kuitenkin paljon myös vähävaraisia, jotka eivät kykene työhön ja joiden hyvinvointi on ensisijaisesti yhteiskunnan vastuulla. Siksi, kuten Siniset ennen kehysriihtä vaativat, nyt on aika jakaa kasvua reilusti”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

”Sininen tulevaisuus halusi kohdentaa tukea nyt niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Vähävaraiset ovatkin tämän kehysriihen voittaja”, Elo jatkaa ja nostaa hallituksen kehysriihestä päätöksiä, jotka kohentavat nimenomaan pienituloisimpien asemaa:

  1. Hallitus ottaa käyttöön Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terhon ehdottaman oppimateriaalilisän vähävaraisten perheiden lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. Kenenkään koulutie ei saa katketa perheen varojen puutteeseen. Vaikutus vähävaraisen opiskelijan opintotukeen on 46 euroa kuussa.
  2. Hallitus tekee vielä yhden korotuksen takuueläkkeisiin. Takuueläkkeitä on korotettu jo aikaisemmin hallituskauden aikana yhteensä noin 30 eurolla kuussa.
  3. Lääkekattoa alennetaan. Omavastuu laskee nyt alle 600 euron. Lääkkeiden koko ajan kallistuessa lääkekaton laskemisella on merkittävä vaikutus pienituloisille. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) on pitkään ajanut lääkekaton laskemista.
  4. Vähimmäispäivärahoihin eli äitiys-, vanhempain- ja sairauspäivärahoihin tulee korotus. Tällä päätöksellä tuetaan kaikkein pienituloisimpia lapsiperheitä. Korotus on noin 80 euroa kuussa.
  5. Ylivelkaantuneiden talous- ja velkaneuvontaan panostetaan ja asunnottomuuden ehkäisemiseen satsataan.

 

”Hallitus on ollut lähes mahdottoman tehtävän edessä paikatessaan pitkän taantuman ja edellisten hallitusten vähäisten rakenteellisten korjausten aiheuttamia ongelmia. Siniset on hallituksessa onnistunut saamaan Suomen talouden kasvuun, lisäämään työllisyyttä ja taittamaan valtion velan kasvun”, Elo sanoo

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687