Simon Elo vastaa Petteri Orpolle: Vähävaraisiin voi panostaa, jos on tahtoa

Simon Elo vastaa Petteri Orpolle: Vähävaraisiin voi panostaa, jos on tahtoa

Kokoomuksen Petteri Orpo vastasi Lännen Median haastattelussa (6.4.) Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Simon Elolle, että valtiontalouden jakovaraa ei ole. Elo ei jaa valtiovarainministeri Orpon näkemystä.

”Siniset eivät ole yllättyneitä, että vähävaraisten hyvinvointi ei ole päällimmäisenä kokoomuksen mielessä edes talouden noususuhdanteessa,” Elo vastaa Orpolle.

”Vähävaraisten osalta katse kääntyy alkiolaiseen keskustaan, joka on ollut hämmentävän hiljaa. Tiedän, että keskustan kenttä haluaa toimia vähävaraisten hyväksi. Pienituloisten kohentunut ostovoima kiihdyttää myös talouden rattaita.”

Sinisten mielestä on löydettävä keinoja, joilla vähävaraisten asemaa parannetaan. Hallituksen taloustoimia käsitellään seuraavan kerran ensi viikolla alkavassa hallituksen kehysriihessä.

”Siniset esittävät pienituloisten perheiden toisen asteen opiskelijoille oppimateriaalilisää, jota kulttuuriministeri Sampo Terho on pitänyt esillä. Haluamme myös korjata yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan niin että perheenjäseniä ei tulkita yrityksen osakkaiksi. Lisäksi olisimme valmiita korottamaan lisää tiettyjä vähimmäisetuuksia kuten esimerkiksi vanhempainpäivärahaa, jota on jo tämän hallituksen toimesta kerran korotettu,” linjaa Elo.

Elon mielestä kehysriihessä hallitus voi halutessaan tehdä poliittisen päätöksen tuloveronkevennyksistä pieni- ja keskituloisia painottaen.

”Esitän 200-300 miljoonan euron tuloveronkevennystä vuodelle 2019. Varsinainen päätös on tehtävä viimeistään budjettineuvotteluissa elokuussa.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687