Simon Elo vastaa Turuselle: Siniset edistää yrittäjien sosiaaliturvaa

Simon Elo vastaa Turuselle: Siniset edistää yrittäjien sosiaaliturvaa

”Olen hyvin tyytyväinen, että kehysriihessään hallitus päätti parantaa yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa. Siihen varataan 10 miljoonaa euroa.” Näin sanoi kokoomuksen kansanedustaja Kaj Turunen 11.4.2018 lähettämässään tiedotteessa, kun hän vielä edusti sinistä eduskuntaryhmää.

Alle kuukausi (8.5.2018) yllä esitetystä ilon ilmauksestaan Turunen kirjoittaa Länsi-Savon mielipidekirjoituksessaan ”Siellä [kehysriihessä] siniset teilasivat yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan korjaamisen ja paikallisen sopimisen edistämisen pienissä yrityksissä”.

”Joko Turusen muisti ei pelaa tai hän yrittää hätävalheella selittää liittymistään kokoomukseen. Muuta selitystä en tuolle keksi”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Nimenomaan sinisten vaatimuksesta yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvan parantamiseen kohdistettiin kehysriihessä merkittävä summa.”

”Turusella oli talousvaliokunnan puheenjohtajana ja yrittäjätaustaisena kansanedustajana hyvä asema sinisten yrittäjyyspolitiikan ideoijana ja vaikuttajana. Voin sanoa, että hänen sanaansa kuunneltiin ja toivoimme hänen ottavan ahkerasti osaa sinisten yrittäjäohjelman tekemiseen. Kukaan ei estänyt esittämästä ajatuksia”, Elo sanoo. ”Olemme uudistushenkinen puolue, politiikan start-up. Meillä saa vapaasti ajatella ja ideoida. Me emme aja yhdenkään etujärjestön asiaa. Meillä ei ole riippuvaisuuksia. Olemme vapaita tekemään sinisten politiikkaa.”

”Se on totta, että Siniset ei voinut suostua paikallisen sopimisen muuttamiseen Suomen Yrittäjien ehdoilla kehysriihessä, koska se olisi rikkonut kilpailukykysopimusta. Sininen työministeri Jari Lindström on moneen kertaan todennut julkisuudessa, että paikallista sopimista täytyy kehittää, mutta Suomen Yrittäjien vaatima malli olisi todennäköisesti johtanut yleislakkoon ja vaarantanut Suomen hyvän talouskehityksen”, Simon Elo muistuttaa.

”Siniset on ja pysyy kaikista etujärjestöistä vapaana puolueena. Vennamolais-soinilaisella työn ja pienyrittämisen linjalla.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Simon Elo
050-513 0687