Simon Elo vetoaa työantajiin: tarjotkaa äideille ja isille perheystävällisiä työaikoja

Simon Elo vetoaa työantajiin: tarjotkaa äideille ja isille perheystävällisiä työaikoja

”Naisten työllisyyttä tuskin merkittävästi parannetaan ainoastaan muuttamalla perhevapaajärjestelmää. Minä toivon työnantajilta vielä lisää vastaantuloa, kun pienten lasten vanhemmat etsivät työtä. Tarjotkaa vanhemmille 9-17 työvuoroja ja joustoa työaikoihin”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo. ”Ilta- ja viikonloppuvuoroille löytyy tekijöitä. Saahan niistä paremman korvauksenkin.”

Simon Elo kertoo, että moni työtä hakeva pienten lasten äiti törmää samaan ongelmaan: pitäisi olla valmis tekemään ilta- ja viikonloppuvuoroja. Jos ei jousta, ei saa työtä.

”Ymmärrän äitejä, jotka haluavat olla illalla lukemassa iltasadun lapsilleen, ja eivät ole valmiita tekemään iltavuoroja. Jos haluamme Suomeen lisää lapsia, on yhteiskuntamme muututtava perheystävällisemmäksi”, Simon Elo perää.

”Luulen, että tällaista asiaa ei muuteta lainsäädännöllä. Siihen pitäisi löytyä ymmärrystä työnantajilta, että lapset ovat pieniä aika lyhyen aikaa. Lasten kasvaessa vanhempien on taas helpompi joustaa työajoissa.”

Keskustelu perhevapaista velloo taas kuumana. Uuden tutkimuksen mukaan sekä kotona koko varhaislapsuuden viettäneet että varhaiskasvatukseen osallistuneet lapset pärjäävät koulujen päättyessä yhtä hyvin.

”Kotihoidon tuki puolustaa edelleen paikkaansa ja siniset ei ole valmiita siitä tinkimään. Päinvastoin olisimme valmiita korottomaan kotihoidontukea kymmenillä euroilla kuussa ensimmäiseltä kahdelta vuodelta ja pitämään nykytasolla kolmantena vuotena”, Simon Elo sanoo. ”Perhevapaaremontille on tarvetta, mutta perheellisten naisten ja miksei miestenkin työllisyyttä parannetaan ensisijaisesti riittävällä määrällä työpaikkoja, mitä tämä hallitus on ansiokkaasti edistänytkin ja silläkin, että työantajat rohkaistuvat palkkaamaan pienten lasten vanhempia ja tulevat vastaan työajoissa.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687