Simon Elo: Vihreät kurittavat maaseutu-Suomea – vaihtoehto laadittu viiksihipstereille

Simon Elo: Vihreät kurittavat maaseutu-Suomea – vaihtoehto laadittu viiksihipstereille

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on viime viikkoina paljastanut puolueensa kynnyskysymykset vaatimalla polttomoottoriautojen käytön ja maahantuonnin kieltämistä, lihansyönnin rajoittamista ja kansallista lentoveroa.

– Vihreät kurittavat maaseutu-Suomea. Siniset katsoo, että yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Suurimmassa osassa Suomea päivittäinen liikkuminen ei ole mahdollista ilman yksityisautoilua. Autoveron kevennyksellä on jo kannustettu ihmisiä vaihtamaan vähäpäästöisempiin autoihin ja silti verotuotto on kasvanut, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Vaihtoehtobudjetissaan vihreät esittää autoilijoille yli 300 miljoonan euron menolisäystä. Dieselin käyttövoimaveron kumoamista ajavan kansalaisaloitteen allekirjoittaneet yli 110 000 suomalaista saisivat vihreiltä kylmää kyytiä: dieselin vero nousisi 100 miljoonaa euroa.

– Vihreillä on vaihtoehtobudjetti, jolla on vain yksi voittaja: Kallion ratikkakiskoilla kolisteleva viiksihipsteri. Tavallisen suomalaisen tappio on viiksihipsterin voitto, täräyttää Elo.

Vihreät pitää ”käsittämättömänä” hallituksen esitystä ajoneuvoveron keventämisestä 50 miljoonalla eurolla. Sininen tulevaisuus esittää myös ensi hallituskaudelle autoilun kustannuksien keventämistä esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella.

– Siniset ei kannata kansallisesti säädettyä lentoveroa, jonka ympäristövaikutus olisi vähäinen. Emme halua pakottaa kaikkia maksamaan punavihreiden omantunnon kiillotusta. Lentoverosta voidaan keskustella korkeintaan EU-tasolla, linjaa Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687