Simon Elo: Vihreiden metsäteollisuuden tappolinja hävisi Euroopassa

Simon Elo: Vihreiden metsäteollisuuden tappolinja hävisi Euroopassa

Tiedote 13.9.2017

”Tänään vihreiden meppi Heidi Hautala äänesti Euroopan parlamentin esitystä metsien laskennallisista hiilinieluista vastaan, jolla Suomen metsätalouden jatkuminen ja kehitys turvataan. Aivan käsittämätöntä”, toteaa sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Brysselissä Suomen asiat unohtuvat. Onneksi vihreiden metsäteollisuuden tappolinja hävisi äänestyksen.”

Suomen metsiä voidaan hyödyntää kestävällä tavalla. Tähän uskoi myös suurin osa europarlamentaarikoista, jotka äänestivät Suomen edun mukaisesti. Ratkaisu on kestävä myös Suomen metsäteollisuudelle, joka saa päätöksen ansiosta lisää investointeja Suomeen.

”Suomi on aina elänyt puusta. Terva oli tärkeä kauppatavara 1600-luvulta 1900-luvun alkuun. Myöhemmin ovat tulleet paperit, paperikoneet ja metsätyökoneet. Kaikki metsiemme ansiosta syntyneitä merkittäviä vientituotteitamme”, Elo jatkaa. ”Metsiemme käytön vaikeuttaminen omin toimin on kaiken järjen vastaista. Uusiutuva puu on tulevaisuuden raaka-aine. Öljypohjaisesta muovista halutaan jo eroon. Puu on uusi muovi. Ja energianlähteenä puusta on mahdollista saada paljon irti.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687