Simon Elon aloitteesta anonyymi työnhaku etenee Espoossa

Simon Elon aloitteesta anonyymi työnhaku etenee Espoossa

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Simon Elo sai 46 valtuutettua taakseen tukemaan aloitetta, jossa vaaditaan anonyymin työnhaun käyttöä kaupungin rekrytoinnissa.

”Kannatan anonyymia työnhakua, koska se on ainoa järkevä tapa varmistaa, että hakijoita ei syrjitä nimen, iän tai sukupuolen takia. Olen erittäin tyytyväinen, että sain Espoon valtuuston selvän enemmistön taakseni asiaa koskevalle valtuustoaloitteelleni”, Elo sanoo. ”Anonyymia työnhakua on kokeiltu Espoossa 2013 ja 2014. Nyt ehdotan sen käyttöönottamista pysyvästi.”

Sinisen tulevaisuuden maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassa linjataan, että työnantajia pitäisi kannustaa ottamaan käyttöön anonyymi rekrytointi. Siniset haluaa, että työnhaussa kaikki arvioidaan suoritustensa, ei taustansa perusteella.

”Työnhakijoiden tulee olla samalla viivalla. Päteviä hakijoita on kohdeltava rekrytoinnissa mahdollisimman tasapuolisesti”, Elo perustelee valtuustoaloitettaan ja sinisten linjaa.

Anonyymi työnhaku ulottuu haastatteluvaiheeseen asti. Haastattelu ja sen jälkeinen rekrytointi toteutetaan normaaliin tapaan.

Espoon lisäksi Helsinki ja Vantaa ovat siirtymässä anonyymiin työnhakuun. Helsingin kaupunginhallitus esittää anonyymin rekrytoinnin käyttöönottoa pysyvästi, ja Helsinki onkin muuttamassa jo ensi syksynä osan työnhausta nimettömäksi. Vantaa on myös siirtymässä anonyymiin työnhakuun ensi vuonna.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Simon Elo
050-513 0687