Simon Elon aloitteesta anonyymi työnhaku käynnistyy Espoossa

Simon Elon aloitteesta anonyymi työnhaku käynnistyy Espoossa

Espoon valtuusto käsittelee tänään maanantaina Simon Elon aloitteen anonyymin työnhaun käytöstä Espoon kaupungin rekrytoinneissa.

”Espoon kaupunginhallitus kannattaa esityksessään anonyymia rekrytointia, joten esitykseni läpimeno on käytännössä varma”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Simon Elo iloitsee. ”Olen erittäin tyytyväinen espoolaispäättäjien tuesta esitykselleni. Anonyymi rekrytointi otetaan käyttöön syksystä lähtien.”

Elo sai viime vuonna 46 valtuutettua taakseen tukemaan aloitetta, jossa vaaditaan anonyymin työnhaun käyttöä Espoon rekrytoinnissa.

”Kannatan anonyymia työnhakua, koska se on ainoa järkevä tapa varmistaa, että hakijoita ei syrjitä nimen, iän tai sukupuolen takia”, Elo sanoo. ”Anonyymia työnhakua on kokeiltu Espoossa 2013 ja 2014. Nyt se otetaan käyttöön pysyvästi.”

Sinisen tulevaisuuden maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassa linjataan, että työnantajia pitäisi kannustaa ottamaan käyttöön anonyymi rekrytointi. Siniset haluaa, että työnhaussa kaikki arvioidaan suoritustensa, ei taustansa perusteella.

”Työnhakijoiden tulee olla samalla viivalla. Päteviä hakijoita on kohdeltava rekrytoinnissa mahdollisimman tasapuolisesti”, Elo perustelee valtuustoaloitettaan ja sinisten linjaa.

Anonyymi työnhaku ulottuu haastatteluvaiheeseen asti. Haastattelu ja sen jälkeinen rekrytointi toteutetaan normaaliin tapaan.

Espoon lisäksi Helsinki ja Vantaa ovat siirtymässä anonyymiin työnhakuun. Helsingin kaupunginhallitus esittää anonyymin rekrytoinnin käyttöönottoa pysyvästi, ja Helsinki onkin muuttamassa jo ensi syksynä osan työnhausta nimettömäksi. Vantaa on myös siirtymässä anonyymiin työnhakuun ensi vuonna.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Simon Elo
050-513 0687