Sininen eduskuntaryhmä haastaa muut eduskuntapuolueet nimeämään tasa-arvokummin

Sininen eduskuntaryhmä haastaa muut eduskuntapuolueet nimeämään tasa-arvokummin

Sininen eduskuntaryhmä on päättänyt asettaa tasa-arvokummin valvomaan naisten ja miesten välisen tasa-arvon toteutumista oman eduskuntaryhmänsä päätöksenteossa. Tasa-arvokummiksi on nimetty työministeri Jari Lindström.

Tasa-arvo on yksi Suomen merkittävimmistä ja tunnetuimmista arvoista maailmalla. Suomi on monella mittarilla mitattuna maailman tasa-arvoisimpia maita. Yhteiskunnassa naisten vaikutusvalta on kuitenkin selvästi miehiä pienempi, ainakin jos tilannetta arvioidaan naisten johtopaikoilla esimerkiksi politiikassa. Vain kahta eduskuntapuoluetta ja kolmea eduskuntaryhmää yhdeksästä johtaa nainen ja 17 ministeristä kuusi on naisia. Tasa-arvon mallimaassa nämä ovat liian vaatimattomia osuuksia.

”Jarin tehtävä on valvoa, että eduskuntaryhmämme huomioi tasa-arvovaikutukset omassa päätöksenteossaan ja kannoissaan”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo tasa-arvokummin toimenkuvasta.

”Tasa-arvoa ei voi edistää liikaa. Politiikan tunnusluvut naispäättäjien osalta kertovat karua kieltään. Suomessakin on vielä paljon tekemistä tasa-arvon saavuttamiseksi.”

Puolueita on pyydetty Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ehdottamaan toimenpidettä tasa-arvon edistämiseksi. Sininen tulevaisuus ehdottaa tasa-arvon lisäämistä lainsäädännön pyhätössä, eduskunnassa.

”Poliitikkojen tulee näyttää esimerkkiä. Tasa-arvoa pitää vaalia ja hoitaa. Sen eteen pitää tehdä töitä joka päivä”, Elo jatkaa. ”Niinpä haastamme kaikki muutkin eduskuntapuolueet nimeämään tasa-arvokummin edustajiensa joukosta.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687