Sininen eduskuntaryhmä: Jo oli aika uudistaa alkoholilainsäädäntö – yksi hallituksen merkittävimmistä saavutuksista

Sininen eduskuntaryhmä: Jo oli aika uudistaa alkoholilainsäädäntö – yksi hallituksen merkittävimmistä saavutuksista

Eduskunta hyväksyi tänään alkoholilainuudistuksen. Sininen eduskuntaryhmä iloitsee siitä, että sen pitkää ajama uudistus toteutuu vihdoin.

”Tätä on odotettu. Suomalainen saa kaupasta laajemman valikoiman oluita, kun alkoholipitoisuuden raja nostetaan 5,5 prosenttiin. Myös etanolipohjaiset juomat, kuten aidot lonkerot, pääsevät kauppojen hyllyille. Kansalaisten holhous vähenee ja yrittäjiltä poistuu toiminnan esteitä. Juuri tällainen lainsäädännön järkevöittäminen vastaa Sinisen tulevaisuuden tavoitteita”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo toteaa tyytyväisenä.

Elon mukaan eduskunta osoitti kuuntelevansa kansan mielipidettä hyväksyessään alkoholilainuudistuksen kokonaisuudessaan.

”Suomalaisia on holhottu jo tarpeeksi pitkään, nyt otetaan hieno askel kohti laajempaa yksilönvapautta”, jatkaa Elo.

Esityksen mukaan Alkot ovat arkisin tunnin pidempään auki eli klo 21 asti. Kaikkien anniskeluravintoloiden on mahdollista jatkaa tarjoilua klo 4:än.

”Erityisen tyytyväisiä olemme yrittäjien puolesta. Lupakäytäntö helpottuu merkittävästi: Jatkossa vain yksi lupa riittää, eikä ravintoloiden jatkoaikoja tarvitse anoa enää erikseen. Lisäksi jo 16-vuotiaat saavat jatkossa anniskella alkoholijuomia aikuisen valvonnassa. Tämä on suuri kädenojennus yrittäjäperheille. Samalla se helpottaa nuorten työllistymistä.”

Pellervon taloustutkimus on arvioinut, että valtion alkoholiverotulo kasvaa pelkästään A-oluen myynnin vapauttamisella 54 miljoonalla eurolla. Panimoteollisuuteen se arvioi syntyvän 300 uutta työpaikkaa.
Tavallisen kansalaisen lisäksi muutoksesta hyötyvät niin panimoteollisuus, pienet ja suuret kaupat kuin elintarvikekioskitkin.

”Byrokratian purku etenee. Kansalaisten holhoaminen vähenee. Yrittäjiltä poistuu toiminnan esteitä. Taas monta syytä Sinisten istua hallituksessa.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687