Sininen eduskuntaryhmä: Keskiluokan verokapina on alkanut

Sininen eduskuntaryhmä: Keskiluokan verokapina on alkanut

Tämän päivän budjettipäätökset ovat veronmaksajan kannalta hyviä. Tarpeellisten asioiden kuten autoilun verotus laskee. Lisäksi romutuspalkkion palauttamisella lisätään autokannan uusiutumista. Palkkaverotus laskee kaikissa tuloluokissa. Yle-verosta on sovittu jo aiemmin vapautettavan kaikki, joiden vuositulot jäävät alle 14 000 euron. Tämä vahvistettiin tänään.

”Yli 400 000 suomalaista vapautuu ensi vuonna Yle-verosta. Pääsemme ryhmämme pitkäaikaiseen tavoitteeseen: suomalainen voi saada noin tonnin kuussa puhtaana käteen”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo iloitsee.

Keskiluokan verokapina on alkanut – kansa saa ansaitsemansa veronkevennyksen

”Suomessa täytyy olla oikeus ja mahdollisuus menestyä omalla rehellisellä työllä. Hallitus keventää tuloverotusta 270 miljoonalla eurolla kaikilta palkansaajilta. Keskiluokan verokapina on tällä hallituskaudella alkanut. Tavan kansa saa ansaitsemansa veronkevennyksen, joka vahvistaa ostovoimaa”, Elo toteaa.

”Taloustilanne kohenee, mutta on vielä perusteltua jatkaa solidaarisuusveroa. Olemme yhteisessä veneessä ja hyvinvoivat soutavat hieman enemmän kunnes pääsemme kuiville.”

Hallitus on keventänyt palkkaverotusta 1,2 miljardilla eurolla

Kokonaisuudessaan hallitus on keventänyt palkkaverotusta yhteensä 1,2 miljardilla eurolla. Samalla talouden kasvuvauhti on 3 prosentissa ja sen ennakoidaan pysyvän samalla tasolla. Lisäksi työllisyysaste on noussut lähes 70 prosenttiin.

”Siniset tavoittelee edelleen hallituskauden alussa sovittua 72 prosentin työllisyysastetta. Tavoitteesta ei ole luovuttu, vaikka se työläältä näyttääkin. Naapurimaassamme Ruotsissa ollaan reilusti yli tavoitteemme työllisyysasteessa. Pitää sen olla meillekin mahdollista. Pienyrittäjien aseman parantaminen ja yritystukien uudelleen kohdentaminen voisivat edistää tavoitetta. Nämä pysyvät sinisten uudistuslistalla loppuvaalikauden”, Simon Elo sanoo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687