Sinistä politiikkaa

Sininen tulevaisuus rakentaa Suomea, jossa oikeudenmukaiset ja tasa-arvoiset mahdollisuudet itsensä kehittämiseen yhdistyvät työhön ja yrittämiseen kannustavaan yhteiskuntaan. Me luotamme yksilön ja perheen kykyyn päättää omista asioistaan ja perinteisiin arvoihin.

Me olemme eturyhmistä vapaa puolue, joka haluaa uudistaa rohkeasti suomalaista politiikkaa. Haluamme pitää koko Suomen asuttuna ja varmistaa, että kaikkialla on turvallista asua ja yrittää. Se tarkoittaa, että myös yksityisautoilu pysyy liikkumisen vaihtoehtona tulevaisuudessakin.

Meille suomalaisuus on tärkeä arvo ja haluamme edistää ja vahvistaa suomen kielen asemaa. Haluamme ylläpitää yleistä asevelvollisuutta ja turvata turvallisuusviranomaisten resurssit ja toimintamahdollisuudet kaikkialla Suomessa.

Hyvä työllisyys- ja sosiaalipolitiikka sekä hallittu maahanmuutto ovat avaimia rikollisuuden vähentämiseen. Sote-palveluiden riittävä rahoitus on turvattava, jotta yhteiskunta voi huolehtia myös sen heikoimmista jäsenistä.

Suomen kaikkea EU-politiikkaa on arvioitava kansallisen hyödyn näkökulmasta ja Suomen tulee pysyä kansainvälisesti aktiivisena, yhteistyökykyisenä toimijana ulkopolitiikassaan. Esimerkiksi maahanmuuton haittojen vähentämisessä aktiivinen kansainvälinen yhteistyö on avain.

Lue lisää sinisestä politiikasta periaateohjelmastamme. Voit myös lukea tuoreita tiedotteitamme, joista näkyy sininen politiikka käytännössä.