Sininen tulevaisuus esittää uutta perusturvaa – ”Orpo on perässähiihtäjä”

Sininen tulevaisuus esittää uutta perusturvaa – ”Orpo on perässähiihtäjä”

”Sininen tulevaisuus on valmistellut uuden sosiaaliturvamallin. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on perässähiihtäjä. Orpo haluaa kokeilla uutta sosiaaliturvaa. Sininen perusturva on valmis ehdotus sosiaaliturvajärjestelmämme uudistamiseksi. Se ei vaadi minkäänlaista kokeilua, sillä se toimii. Sinisillä on valmis esitys, jonka voi ottaa käyttöön vaikka tänään”, sanoo Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Siniset esittää, että sosiaaliturvassa otetaan käyttöön käänteinen tulovero. Siinä peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja osittain toimeentulotuki yhdistyvät Siniseksi perusturvaksi, jota maksetaan palkan päälle. Kun palkka nousee riittäväksi, tukea ei enää makseta. Sininen Tulevaisuus keventäisi myös pieni- ja keskituloisten verotusta ja uudistaisi yritysverotusta. Ennakkoverotuksesta on siirryttävä tuloksesta verottamiseen.

”Demarit eivät tarjoa yrittäjille enää edes suklaata vaan pelkkää keppiä. Siniset ovat saaneet yrittäjävähennyksen läpi hallituksessa. Nyt esitämme uusia keinoja, joilla voi parantaa pk-yrittäjien asemaa. Haluamme poistaa esteitä kansankapitalismilta. Pienet osingot on vapautettava verotuksesta”, linjaa Elo.

Sinisten puoluevaltuusto kokoontui lauantaina 24.3.2018 Helsingissä, jossa puolueen vero-ja sosiaaliohjelmat hyväksyttiin.

Lisätietoja:
Kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
p. 050 5130687