Sinisen puoluekokous avattu – vt. puheenjohtaja Ahva kritisoi Rinteen hallitusta turvallisuuden ja pienyrittäjien unohtamisesta

Sinisen puoluekokous avattu – vt. puheenjohtaja Ahva kritisoi Rinteen hallitusta turvallisuuden ja pienyrittäjien unohtamisesta

Tiedote 8.6.2019

Sinisen tulevaisuuden toinen puoluekokous on avattu Espoossa lauantaina. Puoluekokouksen avasi Sinisten vt. puheenjohtaja Tiina Ahva. Ahva kritisoi puheessaan Rinteen hallitusta epärealistisista menolisäyksistä ja tärkeimpien asioiden unohtamisesta.

”Kun Rinteen korttitalo romahtaa, mitä siitä jää jäljelle? Velkaa. Veroja. Vastuuttomuutta. Jonka me maksamme – ja jonka sinä maksat. Tavallinen työtätekevä suomalainen joutuu aina sosialistien maksumieheksi. Jos ei tänään, niin lainan lyhennyspäivänä.”

”Vaan tiedättekö, mikä minua hämmentää eniten? Se, että tärkeimmät asiat loistavat tästä hallitusohjelmasta poissaolollaan. Missä ovat riittävät panostukset suomalaisten turvallisuuteen? Missä on tuhat poliisia lisää? Missä ovat lapsiperheiden elannon parannukset? Missä on kotihoidontuen korotus? Missä ovat helpotukset pienyrittäjän ahdinkoon? Missä ovat toimivat keinot maaseudun asuttuna pitämiseksi? Ne eivät ole hallitusohjelmassa, vaan Sinisten ohjelmassa.”

Ahva kritisoi Rinteen hallitusta myös suomalaisten huijaamisesta tyhjillä vaalilupauksilla.

”Demarien vaalilupaukset ovat kärsineet huhtikuun hyperdeflaation – vaalien jälkeen ne eivät ole minkään arvoisia. He lupasivat eläkkeisiin vappusatasen. Tuli 50 euroa. He lupasivat opintorahaan sata euroa lisää. Tuli 1,50 euroa. He lupasivat, että talous säilyy kestävällä pohjalla. He lisäävät pysyviä menoja 1,2 miljardilla vuodessa. He lupasivat hoitajamitoituksen olevan muutaman tunnin projekti – nyt se saadaan vasta vuonna 2025.”

Lopuksi Ahva muistutti Sinisten tehtävästä Suomen puoluekentällä ja korosti puolueen rakennustyön olevan vasta alussa.

”Meitä tarvitaan tekemään Suomesta maa, jossa yrittäminen, perheen perustaminen, työn tekeminen, yhteiskuntaan vaikuttaminen ja onnellisuuden tavoittelu ovat jokaiselle mahdollista – ja helpompaa kuin koskaan ennen. Meitä tarvitaan tarjoamaan vaihtoehto veronkorotuksille, maaseudun asumiskulujen kasvulle, löperölle maahanmuuttopolitiikalle ja vihoviimeiselle pakkoruotsille, jonka RKP on taas kaivanut naftaliinista Suomen lukiolaisia kurittamaan.”

Ahva myös kannusti Sinisten kenttää pitkäjänteiseen työhön ja pitämään isänmaan asian kirkkaana mielessä.

”Politiikassa ei ole pikavoittoja. Tämä laji on kestävyysjuoksua, jossa vaaditaan pitkäjänteisyyttä, epävarmuuden sietokykyä ja sinnikkyyttä. Meiltä niitä vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan. Jos politiikassa on mukana vain oman etunsa vuoksi, nyt on se hetki, kun kannattaa vaihtaa puoluetta. Jos taas tekee politiikkaa siksi, että isänmaalla olisi parempi tulevaisuus, jokainen teistä on oikeassa huoneessa tänään”, julisti Ahva saaden kokousväeltä raikuvat aplodit.

Vt. puheenjohtajan avauspuhe on kokonaisuudessaan luettavissa alla.

Lisätietoja:
Tiina Ahva
vt. puheenjohtaja, Sininen tulevaisuus
tiina.ahva@gmail.com
p. 0504346920


Hyvät Siniset,
Suomeen on toissapäivänä nimetty uusi hallitus. Seuraavan neljän vuoden ajan se aikoo toteuttaa politiikkaa, jonka jäljet pelottavat jo etukäteen. Rinteen hallitusohjelma on punavihreää hattaraa, jossa luotetaan työllisyyden kohentuvan pelkän ihmeen kautta ja talouden kasvavan huimaa vauhtia, vaikka asiantuntijat varoittavat aivan muuta.

Kun Rinteen korttitalo romahtaa, mitä siitä jää jäljelle? Velkaa. Veroja. Vastuuttomuutta, jonka me maksamme. Jonka sinä maksat. Tavallinen työtä tekevä suomalainen joutuu aina sosialistien maksumieheksi. Jos ei vielä tänään, niin lainan lyhennyspäivänä. Tulee iso mätky.

Mutta tiedättekö, mikä minua hämmentää eniten? Vaikka hallitus on valmis jakamaan avokätisesti rahaa vaikka miehin, tärkeimmät asiat loistavat ohjelmasta poissaolollaan.

Missä ovat riittävät panostukset suomalaisten turvallisuuteen? Missä on tuhat poliisia lisää?
Missä ovat lapsiperheiden elannon parannukset? Missä on kotihoidontuen korotus?
Missä ovat helpotukset pienyrittäjän ahdinkoon?
Missä ovat toimivat keinot maaseudun asuttuna pitämiseksi?
Minä kerron: Eivät hallitusohjelmassa. Vaan Sinisten ohjelmassa.

Ja siksi meitä tarvitaan.

Meitä tarvitaan tekemään Suomesta maa, jossa yrittäminen, perheen perustaminen, työn tekeminen, yhteiskuntaan vaikuttaminen ja onnellisuuden tavoittelu ovat jokaiselle mahdollista – ja helpompaa kuin koskaan ennen.

Meitä tarvitaan tarjoamaan vaihtoehto veronkorotuksille, maaseudun asumiskulujen kasvulle, löperölle maahanmuuttopolitiikalle ja vihoviimeiselle pakkoruotsille, jonka RKP on taas kaivanut naftaliinista Suomen lukiolaisia kurittamaan.


Hyvät Siniset,
Jos jotain en voi sietää, se on suomalaisten huijaaminen. Huijaaminen sillä, että Suomen ongelmien ratkaiseminen olisi helppoa, tai että se sujuisi käden käänteessä, kunhan äänestät eniten sinulle tarjoavaa. Ne ovat tyhjiä lupauksia, joita ei ole edes aikomusta lunastaa.

Annan esimerkin. Vaalien alla keskusteltiin paljon vanhustenhoidon hoitajamitoituksesta. Helmikuun alussa SDP:n Krista Kiuru ilmoitti, että hoitajamitoitus on helppo ratkaisu, jota viime hallitus ei vain tahtonut tehdä. Ongelma kuulemma ratkeaisi vain yhdellä lauseella lakiin, muutamassa tunnissa.


SDP:n Krista Kiuru on nyt Suomen sosiaali- ja terveysministeri. Hänen puolueensa on pääministeripuolue. Mitä siis tekee SDP? Hallitusohjelmaa kirjoittaessaan he päättivät, että hoitajamitoitus saadaankin toteutumaan vasta vuonna 2025. Siis lupaus muutamasta tunnista onkin heti vaalien jälkeen vaihtunut kuuteen vuoteen! Demarien vaalilupaukset ovat kärsineet huhtikuun hyperdeflaation – vaalien jälkeen ne eivät ole minkään arvoisia.


He lupasivat eläkkeisiin vappusatasen. Tuli 50 euroa.
He lupasivat opintorahaan sata euroa lisää. Tuli 1,50 euroa.
He lupasivat, että talous säilyy kestävällä pohjalla. He lisäävät pysyviä menoja 1,2 miljardia vuodessa.


Ei siis ole ihme, jos suomalaiset eivät usko politiikkaan. Se, mitä nyt tarvitaan, on brutaali rehellisyys. Kaikki ei ole ruusuista, raha ei kasva puussa eikä yli varojensa voi elää. Suomen suuret ongelmat vaativat monimutkaisia, osin myös epätäydellisiä ratkaisuja, mutta tekemättä jättäminenkään ei ole vaihtoehto. Kun asiat sanoo suoraan, kiertelemättä ja kaunistelematta, ihmiset tietävät totuuden ja osaavat valita oikein. Siksi brutaalin totuuden puhuminen olkoon tämän puolueen ensimmäinen tehtävä.


Hyvät isänmaan ystävät,
Politiikassa ei ole pikavoittoja. Tämä laji on kestävyysjuoksua, jossa vaaditaan pitkäjänteisyyttä, epävarmuuden sietokykyä ja sinnikkyyttä. Meiltä niitä vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan.


Jos politiikassa on mukana vain oman etunsa vuoksi, nyt on se hetki, kun kannattaa vaihtaa puoluetta. Jos taas tekee politiikkaa siksi, että isänmaalla olisi parempi tulevaisuus, jokainen teistä on oikeassa huoneessa tänään.


Minä uskon erään viisaan kirjan opetuksen siitä, että hyvä puu tullaan tuntemaan hedelmistään. Ja uskon sen, että tällä joukolla – ja tällä aatteella – Sinisten toiminta kantaa hedelmää. Mutta tiedättekö sellaista puuta, joka kantaisi hedelmää heti taimivaiheessa? Sitä ennen tarvitaan kaikki ne vaiheet, jotka takaavat kasvun. Puulla täytyy olla juuret, jotta se kestää myrskyt. Tänään me aloitamme sen työn, puolueen juurruttamisen, ja jokainen teistä on tervetullut sitä työtä tekemään.

Näillä sanoilla, puolueen vt. puheenjohtajana, avaan Sinisten toisen puoluekokouksen.