Siniset ehdottaa: Perheiden toimiva tukimalli otettava käyttöön kaikkialla Suomessa – Imatrasta mallia koko Suomelle

Siniset ehdottaa: Perheiden toimiva tukimalli otettava käyttöön kaikkialla Suomessa – Imatrasta mallia koko Suomelle

”Tänään kansainvälisenä lasten oikeuksien päivänä on vihdoin ja viimein herättävä siihen, ettei suomalainen yhteiskunta ole perhepolitiikassa päässyt 1990-luvun lamaa edeltävälle tasolle. Tämä on häpeällistä kaikille puolueille”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

Hyvän elämän pohja rakennetaan jo lapsena, jolloin lapsuuteen panostamisen pitäisi olla luonnollinen poliittinen valinta. Tätä se ei valitettavasti ole ollut. Sinisen tulevaisuuden puoluevaltuusto kokoontui viime viikonloppuna Imatralla, jossa perheet on otettu esimerkillisellä tavalla palveluiden keskiöön. Imatran hyvinvointineuvola-malli on palkittu ja kehuttu malli, jossa sosiaalityöntekijät tekevät kotikäyntejä perheiden luo. Kysymys on luottamuksellisen kontaktin luomisesta perheeseen. Tällöin vaikeitakin asioita on helpompi ottaa puheeksi ja palveluja on saatavilla.
Kotiin tuotavat palvelut eivät ole uusi keksintö, vaan se oli arkipäivää ennen 1990-luvun lamaa.

”Siniset ovat valmiita viemään Imatran-mallin kaikkiin Suomen kuntiin ja tulevaisuuden maakuntiin. Kysymys on ennen kaikkea lasten ja perheiden turvallisuudesta. Meillä on tiedossa hyvin toimivat palvelumallit, joten olisi sulaa hulluutta olla käyttämättä niitä. Kyse ei voi olla muusta kuin poliittisesta tahdosta, koska malli luo pitkällä aikavälillä myös kustannussäästöjä”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687