Siniset huolissaan nuorten syrjäytymisestä: työelämä- ja yrittäjyystieto oppiaineeksi perusopetukseen

Siniset huolissaan nuorten syrjäytymisestä: työelämä- ja yrittäjyystieto oppiaineeksi perusopetukseen

”Suomalaiset ovat erittäin huolissaan nuorten syrjäytymisestä. Seuraavalla hallituskaudella on luotava poikkihallinnollinen toimenpideohjelma, jolla torjutaan lisääntynyttä yksinäisyyttä. Suomen on pystyttävä vaikuttamaan paremmin nuoriin laajentamalla kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa,” linjaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

”Pikavipit aiheuttavat monille nuorille velkakierteen ja lisäävät syrjäytymistä. Ylivelkaantumista on hillittävä esimerkiksi pikavippien mainontakiellolla ja laskemalla edelleen korkokattoa. Hävytöntä koronkiskontaa nuorilta ei pidä hyväksyä,” sanoo Elo.

Sinisten aloitteesta hyväksytty lähes 50 euron kuukausittainen oppimateriaalilisä on hyvä alku köyhien perheiden tukemiseksi. Opintotuen huoltajakorotus on ensi hallituskaudella nostettava 75 eurosta 150 euroon.

Siniset esittää työelämä- ja yrittäjyystiedon lisäämistä oppiaineeksi perusopetukseen, jolloin nuoret saisivat tarvittavia taitoja työelämässä pärjäämiseen.

Siniset esittää, että tämän hallituksen toteuttama Harrastuspassi levitetään kaikkien kuntien käyttöön. Harrastuspassi on nuorten älypuhelinsovellus, jolla nuori pääsee helposti ja jopa maksuttomasti kokeilemaan eri harrastuksia.

Siniset esittää, että kiusatun sijaan kiusaajan tulee vaihtaa koulua. On otettava käyttöön ilmoitusmenettely, jolla oppilaat ja koulun henkilökunta velvoitetaan kertomaan näkemästään tai kokemastaan kiusaamisesta.

Koko puhe luettavissa täältä

https://www.sininentulevaisuus.fi/simon-elon-tammikokous-2019-puhe/

Lisätietoja: Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Simon Elo 050 5130687