Siniset julkaisi ympäristöpoliittisen ohjelmansa: käytännönläheistä luontokonservatismia

Siniset julkaisi ympäristöpoliittisen ohjelmansa: käytännönläheistä luontokonservatismia

”Sinisen taivaan alla vihreiden metsien keskellä teemme ympäristöpolitiikkaa, joka tunnistaa arjen realiteetit”, kertoo puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho Sinisen tulevaisuuden ympäristöpoliittiseksi linjaksi. ”Tehokas ilmastonmuutoksen hillintä ja teollisuuden säilyttäminen Suomessa eivät sulje toisiaan pois. Kaikkialla halutaan puhtaampaa teknologiaa. Suomi voi olla markkinajohtaja.”

Sininen tulevaisuuden ympäristöpolitiikan ydin on luontokonservatismi. Siniset haluaa säilyttää ympäristön hyvässä kunnossa tuleville sukupolville. Sinisten mielestä on löydettävä tasapaino luonnonsuojelun ja elämänlaadun säilyttämisen välillä. Ilman työtä ja talouskasvua ei ole panostuksia ympäristön tilaan.

”Siniset panostaisi rautateihin. Lisää nopeita junia ja uusia ratayhteyksiä. Joukkoliikenteen käytön pitää olla entistä houkuttelevampaa”, Terho kertoo sinisten ratkaisuista. ”Siniset haluaa pitää koko Suomen asuttuna ja elinvoimaisena. Ihmisillä pitää olla vapaa mahdollisuus valita asuinpaikkansa.”

Siniset ehdottaa lisäksi autoverosta luopumista asteittain, jotta autokanta saadaan uudistettua. Paljon saastuttavien autojen tuontia ulkomailta pitää saada vähennettyä. Autoilua siniset pitää välttämättömänä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

”Autoilu on kansalaisoikeus, joka parantaa elämänlaatua ja on suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”, Sampo Terho toteaa.

Tavoitteena jätteetön yhteiskunta

Jätelainsäädäntö pitää uudistaa, ja ottaa käyttöön verokannustimia jätteiden vähentämiseksi, siniset linjaa. Jätteen hyödyntämistä ja materiaalikiertoa pitää tehostaa.

”Tavaroiden lainaamiseen ja kierrättämiseen voidaan kannustaa esimerkiksi kekseliäillä digitaalisilla ratkaisuilla”, Terho sanoo. ”Pitkän tähtäimen tavoitteena pitää olla jätteetön yhteiskunta. Kaiken pystyy hävittämään tai käyttämään uudelleen.”

Eurooppa ei kestä uusia ryntäyksiä – ilmastopakolaisuus uusi haaste

”Ilmastopakolaisuus on todellinen uhka Euroopalle. Nyt on pidettävä huoli siitä, että Afrikasta ei ole tarvetta lähteä Eurooppaan. Perinteinen kehitysapu ei ole toiminut riittävän hyvin. On löydettävä parempia keinoja, jotta olosuhteet Afrikassa muuttuvat kestävästi. Kehitysapua pitää suunnata hankkeisiin, jotka vähentävät ilmastopakolaisuutta”, Terho painottaa.

Sinisen tulevaisuuden ympäristöpoliittinen ohjelma

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674