Sampo Terho: Lähtöalueiden ongelmat eivät ratkea pakolaiskiintiötä nostamalla

Sampo Terho: Lähtöalueiden ongelmat eivät ratkea pakolaiskiintiötä nostamalla

Pakolaiskiintiötä on eri yhteyksissä ehdotettu nostettavaksi sekä Keskustan että Kokoomuksen taholta. Sininen Tulevaisuus ei nykytilanteessa kannata ajatusta.

”Pakolaiskiintiön maltillisesta nostamisesta voidaan keskustella sitten, kun maahanmuuttojärjestelmän kustannukset on saatu paremmin hallintaan”, toteaa Sampo Terho.

”On maahanmuuttojärjestelmän kestävyyden kannalta keskeistä, että turvapaikkahakemukset aletaan käsitellä jo EU-alueen ulkopuolella. Tämän tavoitteen pitäisi mielestäni olla yksi Suomen EU-politiikan kärjistä tällä hetkellä.”

Hakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella olisi Sinisten mielestä järkevää ja vapauttaisi myös resursseja kriisien uhrien tehokkaampaan auttamiseen.

”Turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella ratkaisisi monia ongelmia, kuten parantaisi vastaanottajamaiden turvallisuutta ja vähentäisi kustannuksia”, toteaa Terho. ”Nyt perusteettomatkin turvapaikanhakijat odottavat Euroopassa päätöksiään veronmaksajan kustannuksella, ja monet katoavat jäljettömiin kielteisen päätöksen saatuaan.”

”Turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella tulisi vastaanottaville yhteiskunnille edullisemmaksi, jolloin resursseja voitaisiin uudelleenkohdentaa esimerkiksi lähtöalueiden humanitaarisiin tarpeisiin. Tämä olisi suuressa kuvassa paljon suurempi apu kuin pakolaiskiintiön nostaminen.”

Lisätietoja:
Sampo Terho
p. 050 5381674