Siniset Nuoret julkaisi periaateohjelman – Suomelle virtuaalimarkka, maanpuolustukseen lottapalvelus ja lisää suoria kansanäänestyksiä

Siniset Nuoret julkaisi periaateohjelman – Suomelle virtuaalimarkka, maanpuolustukseen lottapalvelus ja lisää suoria kansanäänestyksiä

Suomen tuorein poliittinen nuoriso- ja opiskelijajärjestö Siniset Nuoret on julkaissut periaateohjelman. Siniset Nuoret on suomenmielinen, maanpuolustushenkinen ja uudistusmielinen järjestö, joka esittää 16-sivuisessa ohjelmassaan yli 180 toimenpidettä Suomen uudistamiseksi.

“Siniset Nuoret on työn, turvallisuuden ja tulevaisuuden puolustaja. Vaadimme rohkeampaa politiikkaa, jotta Suomesta saadaan talouden, teknologian ja hyvinvoinnin edelläkävijä. Tarvitsemme koodausta kouluihin pakkoruotsin tilalle, automatisoidun käänteisen tuloveron ja digiministeriön. Työnteon verotusta tulee keventää tuntuvasti etenkin pieni- ja keskituloisilta. Digitaalisen kehityksen on näyttävä rakenteissa, eikä vain hankkeissa. Suomen on esimerkiksi otettava käyttöön oma kansallinen virtuaalimarkka”, vaatii Sinisten Nuorten puheenjohtaja, 24-vuotias Tiina Ahva.

“Me myös näemme, että on korkea aika suosia häpeilemättä suomalaista pienyrittäjää. Pienyrittäjät ansaitsevat Viron kannustavan veromallin ja vähemmän sääntelyä. Siniset Nuoret ajaa vapaampaa Suomea, jossa ruokakaupoista saa viiniä ja itsehoitolääkkeitä, ja hallinnossa on luovuttu esimerkiksi sukupuolikiintiöistä”, Ahva listaa nuorisojärjestön tavoitteita.

Siniset Nuoret haluaa lisää poliiseja, kovempia tuomioita seksuaali- ja väkivaltarikoksista, kutsunnat koskemaan kaikkia ja etenkin naisille suunnatun vapaaehtoisen lottakoulutuksen. Järjestö kannattaa myös ahvenanmaalaisten asevelvollisuusvapautuksen poistamista. Lisäksi Siniset Nuoret uudistaisi politiikkaa laskemalla äänestysikärajaa ja laajentamalla suoraa demokratiaa.

“Suora demokratia pitää ottaa jatkuvaan käyttöön järjestämällä jokaisten yleisten vaalien yhteydessä myös suora kansanäänestys. Lisäksi rikkinäinen kansalaisaloitelainsäädäntö on korjattava niin, että jokainen kansalaisaloite tuodaan täysistuntosaliin äänestettäväksi eikä haudata valiokuntiin. Esitämme myös lakia, jonka mukaan vakaviin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin syyllistynyt menettää ehdokaskelpoisuutensa yleisissä vaaleissa. Rötösherroilla ei ole asiaa vallankahvaan”, kertoo Ahva.

Maahanmuuttopolitiikassaan Siniset Nuoret vaatii, että jokainen Suomeen tuleva noudattaa yhteiskunnan lakeja ja omaksuu länsimaiset perusarvot. Järjestö esittää turvapaikkajärjestelmän siirtämistä kokonaan EU:n ulkopuolelle sekä kansalaisuuskoetta ja -valaa ehtona Suomen kansalaisuuteen.

“Siniset Nuoret on maahanmuuttokriittinen järjestö, mutta suhtaudumme maahanmuuttokysymyksiin tolkulla. Linjamme on realismia ilman rasismia”, sanoo Sinisten Nuorten varapuheenjohtaja Sakari Ahola.

Siniset Nuoret on osa historiasta tulevaisuuteen ulottuvaa suomalaisuusliikettä. Järjestön tavoitteena on yksikielinen Suomi, jossa on luovuttu virkamiesruotsista ja pakollisesta ruotsin opetuksesta. Järjestö poistaisi myös opintotuen tulorajat nuorten toimeentulon parantamiseksi.

“Toisen asteen koulutuksessa tahdomme luoda oppisopimuskoulutukselle ansaitsemansa arvostuksen ja hyvät olosuhteet, jotta sen määrä voidaan vähintään tuplata lähitulevaisuudessa. Oppisopimus on monelle nuorelle paras tapa oppia ammatti. Mallia tähän voidaan hakea muista EU-maista kuten Saksasta, jossa oppisopimusta käytetään paljon enemmän kuin Suomessa”, sanoo Ahola.

Sinisten Nuorten periaateohjelman voi kokonaisuudessaan lukea TÄÄLTÄ.

Lisätietoja:

Tiina Ahva
puheenjohtaja, Siniset Nuoret ry.
p. 0504346920
tiina.ahva@gmail.com