Siniset Nuoret

Hei, sinä! Tervetuloa meidän sivuille!

Siniset Nuoret on Suomen uusin poliittinen nuorisojärjestö – perustettu joulukuussa 2017. Koska homma on näin tuore, lyhyt esittäytyminen lienee paikallaan. Parhaiten meidän tarkoituksen ja vision yhteiskunnan uudistamisesta voi summata viiteen asiaan.

Olemme isänmaallisia. Suomi on ainutlaatuinen maa. Tahdomme Suomen ja suomalaisten parasta. Maallamme on arvokas historia, hienot perinteet ja loistavat edellytykset jatkaa menestystään tulevaisuudessa, kun hyödynnämme osaamistamme oikein. Suomalaiset ovat yhteisö, jossa jokaisella on väliä ja jokaisesta on pidettävä huolta.

Arvostamme työntekoa. Työ ja yrittäjyys ovat minkä tahansa yhteiskunnan peruspilarit, ja ahkeruus on perinteinen suomalainen hyve. Omalla työllään on voitava menestyä elämässä, ja työn ja yrittäjyyden edellytyksistä Suomessa on pidettävä huolta. Lisäksi tunnistamme, että ihmisen ei kuulu elää vain työtä varten: perhe-elämä, harrastukset, vapaaehtoistoiminta, hauskanpito ja oppiminen ovat yhtä lailla asioita, joihin yhteiskunnassa pitää olla jokaisella mahdollisuus.

Tahdomme lisää rohkeutta. Poliitikkojen helmasynti on olla varovainen ja hiljaa silloin, kun yhteiskunta muuttuu ympärillä ja asioihin pitäisi ottaa kantaa. Hyvätkin ajatukset toteutuvat vain, jos joku sanoo ne ääneen. Tahdomme myös politiikkaan start-up-henkisyyttä, kokeilukulttuuria ja ennakkoluulottomuutta. Miksipä ei?

Nojaamme maalaisjärkeen. Politiikan on oltava myös käytännön arjessa järkevää ja toimivaa. Ei kukaan pitkään usko pelkkiä kaunopuheita. Toisaalta maalaisjärki ulottuu toimintamme tapoihin: emme jaksa pelkkää puoluepolitiikkaa. Ei ole väliä, kuka on ratkaisua esittänyt tai kuka sitä vastustanut – jos idea on hyvä, jokainen voi sitä edistää.

Tahdomme olla avoimia. Politiikka olisi mielekkäämpää, jos sitä ei tehtäisi suljetuin ovin. Voit kysyä meiltä, ja me vastaamme. Haluamme olla vähän rennompia, vähän ketterämpiä ja vähän erilaisia kuin ne muut. Olemme tämän, Suomen seuraavan vuosisadan, nuorisojärjestö.

Lisää periaatteitamme voit lukea esimerkiksi säännöistämme, ja sorvaamme linjaamme eri politiikan osa-alueisiin parhaillaan.

Olet tervetullut mukaan katsomaan, kokemaan, ideoimaan ja tekemään uudenlaista politiikkaa. Pidä mielessä, että meihin saa aina olla yhteydessä!

TILAA TIETOPAKETTI SINISISTÄ

Sähköpostiosoitteesi

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Tulevat tapahtumat

Ei tapahtumia