Siniset osallistuu eurovaaleihin – “Missä Siniset, siellä ratkaisu”

Siniset osallistuu eurovaaleihin – “Missä Siniset, siellä ratkaisu”


Tiedote 18.4.2019
Julkaisuvapaa

Siniset osallistuu eurovaaleihin omalla listallaan. Sinisten eurovaalikampanjaa johtaa itsekin ehdolla oleva Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva. Lisäksi ehdolla ovat mm. ylikonstaapeli Kari Kulmala ja paloesimies Ari Jalonen, jotka toimivat Sinisten kansanedustajina päättyneellä eduskuntakaudella.

“Missä EU, siellä ongelma. Missä Siniset, siellä ratkaisu. Brysselissä tarvitaan Suomen puolta pitäviä ihmisiä. Sinisillä on laadukas lista kyvykkäitä ihmisiä, jotka laittavat kampoihin vanhojen puolueiden liittovaltiohaaveilijoille”, kommentoi Ahva.

Siniset hyväksyi ehdolle vain sellaisia ehdokkaita, joilla ei ole rikostaustaa. Sinisten puoluevaltuusto hyväksyi myös puolueen eurovaaliohjelman, joka julkaistaan kokonaisuudessaan lähiaikoina.

“Siniset on Suomen ainoa järkevä EU-kriittinen puolue“, sanoo Ahva.

“EU on ongelmissa turvallisuuden, talouden ja tulevaisuutensa kanssa. Ongelmia pahentaa vanhojen puolueiden järjetön tahto sitoa Suomi yhä tiiviimmin unionin käskyläiseksi. Se ei Sinisille käy. Me tahdomme estää tulonsiirtounionin, rakentaa ketterän kauppaliiton, tilkitä EU:n ulkorajat ja täysremontoida turvapaikkaprosessin. Siniset tahtoo vähemmän mutta parempaa unionia, joka palvelee suomalaisten parasta etua”, sanoo Ahva.

“Omakohtaisesti en ole missään vaiheessa edes harkinnut eurovaaliehdokkuutta. Brysselin olen jo nähnyt”, toteaa neljä vuotta Euroopan parlamentin jäsenenä toiminut puheenjohtaja Sampo Terho. “Edelliset kaksi vuotta trioministerinä ja puolueen puheenjohtajana ovat olleet työntäyteiset, ja nyt on aika antaa aikaa perheelle. Pohdin eri vaihtoehtoja ja aivan ensin hoidan tietysti kaikessa rauhassa nämä toimitusministerin hommat loppuun.”

Sinisten eurovaaliehdokkaat

Tommi Aalto, 33, tuotannonsuunnittelija, Helsinki
Kari Aaltonen, 49, yrittäjä, Hämeenlinna
Tiina Ahva, 24, Sinisten varapuheenjohtaja, tekniikan kandidaatti, Helsinki
Ari Jalonen, 44, paloesimies, Pori
Pirjo Keronen, 66, kouluttaja, tulkki, Jyväskylä
Timo Kiviaho, 50, kauppatieteiden maisteri, meriupseeri, Salo
Lauri Kopo, 30, ohjelmistotestaaja, Tampere
Kari Kulmala, 53, ylikonstaapeli, hallintotieteiden maisteri, Rääkkylä
Kaija-Liisa Savolainen, 50, tekstiilihuoltaja, Jyväskylä

Lisätietoja:

Tiina Ahva

Sinisten varapuheenjohtaja

tiina.ahva@gmail.com

p. 050 434 6920