Siniset: Poliittinen peli ei saa vaarantaa sote-uudistusta

Siniset: Poliittinen peli ei saa vaarantaa sote-uudistusta

Tiedote 26.5.2018

Sininen tulevaisuus on kokoontunut puoluehallituksen kokoukseen Tampereelle tänään lauantaina. Puoluehallituksessa puheenjohtaja Sampo Terho piti avauspuheenvuoron, jossa hän otti voimakkaasti kantaa hallituksen tilanteeseen ja sote-uudistuksen tulevaisuuteen.

”Sote-uudistus on eduskunnassa joutunut poliittisen vilunkipelin välineeksi. Poikkeuksellisen vakava vuoto perustuslakivaliokunnasta on vain jäävuoren huippu niistä kyseenalaisista keinoista, joilla soten käsittelyä hidastetaan. Suomalaisten palvelujen parantaminen tuntuu monelle poliitikolle muuttuneen toisarvoiseksi puoluepoliittisten tavoitteiden rinnalla”, Terho sanoo.

Siniset korostaa sote-uudistuksen olevan kansalaisten etu.

”Ilman sote-uudistusta kunnissa käynnistyy hallitsematon sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamiskierre. Silloin emme voi valvoa, millä pelisäännöillä palveluja tuotetaan. Voittajia olisivat sote-alan suuryritykset. Nykytilanne ei ole kunnille kestävä ja ihmisille oikeudenmukainen, ja siksi sote-uudistusta on sorvattu yli kymmenen vuotta”, Terho korostaa.

Sinisten puoluehallitus haluaa turvata kansalaisten pääsyn laadukkaaseen hoitoon ja tarjota vähävaraisille saman valinnanvapauden mahdollisuuden kuin varakkaille. Sote-uudistus purkaa byrokratiaa, lisää kansalaisoikeuksia, turvaa kotimaisten pienyrittäjien mahdollisuudet, lyhentää jonoja ja hidastaa menojen kasvua.

”Tähän saakka valinnanvapaus on ollut vain rikkaiden perusoikeus, jatkossa se on kaikkien perusoikeus. Nyt on tärkeää, että hallituspuolueet pitävät päät kylmänä, eivätkä muutamat yksilösuorittajat pääse vaarantamaan uudistusta ja kansalaisten palveluja”, jyrähtää Terho. ”Sote-uudistus ei ole täydellinen, mutta siitä tulee paras mahdollinen.”

Siniset suhtautuvat maakuntavaalien aikatauluun käytännönläheisesti, oikeuskanslerinviraston lausuntoa kunnioittaen. Eduskuntakäsittely jo osoittaa, että maakuntavaaleja ei pidetä lokakuussa, vaan niiden ajankohta on katsottava tarkemmin kun lakikäsittely eduskunnassa on loppusuoralla.

Lisätietoja:

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho
050-538 1674