Siniset puolustaa maaseudun elinvoimaa – kiinteistöveron alaraja poistettava

29 elokuun, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset puolustaa maaseudun elinvoimaa – kiinteistöveron alaraja poistettava

Siniset katsoo, että koronakriisin keskellä on tärkeää tukea suomalaisen maaseudun elinvoimaa. Puolue vaatii kiinteistöveron uudistamista niin, että kunnilla on suurempi vapaus päättää verotuksestaan itse.

”Kiinteistövero ei etenkään harvaan asutuilla alueilla vastaa kiinteistöjen todellista arvoa, mikä johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin maaseudulla asuville. Siniset tahtoo, että valtionvarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) tekee hallitukselle esityksen kiinteistöveron alarajan poistosta, jolloin kuntien on mahdollista laskea maaseudulla asumisen kustannuksia ja lisätä vetovoimaansa vapaasti”, sanoo Sinisten rääkkyläläinen puheenjohtaja Kari Kulmala.

”Kiristyneen taloustilanteen vuoksi useat kunnat ovat veronkorotuspaineessa. Monelta kunnalta on kuitenkin jäänyt huomaamatta keskeinen yksityiskohta: soteuudistuksen edetessä kuntaverot jäädytetään olemassa olevalle tasolleen, jolloin kuntien ainoaksi verotukselliseksi keinoksi kuntatalouden säätämiseen jää kiinteistöveron muuttaminen. Siniset eivät tahdo korottaa veroja kunnissa, mutta jos se on täysin pakollista, kuntien tulee kohdistaa korotukset ainoastaan kuntaveroon eikä kiinteistöveroon”, huomauttaa Kulmala.

Siniset vaatii, että kiinteistöveron alarajan poisto tehdään alkavassa budjettiriihessä.

Siniset kokoontuu parhaillaan kuntavaaliseminaarissa Saarijärvellä, jossa puolue laatii ohjelmaansa tuleviin kuntavaaleihin.

Lisätietoja:

Kari Kulmala
Sinisten puheenjohtaja
p. 050 513 2213