Siniset Tampereella: ”Harvoin on tällaista kuhinaa nähty”

Siniset Tampereella: ”Harvoin on tällaista kuhinaa nähty”

Lauantaiaamupäivänä 16.12. talvisella Tammelantorilla puhuttiin sinistä politiikkaa, kun Sinisen eduskuntaryhmän kansanedustajat ja ministerit jalkautuivat torikansan pariin. Paikalla oli myös Tampereen Sinisen tulevaisuuden aktiiveja, joiden toimesta puolueen teltalla makkara paistui ja glögi virtasi. Tunnelmat Sinisten ensimmäisen puoluekokouksen alla olivat iloisen odottavat. Suomen politiikan startup kiinnosti silmin nähden tamperelaisia, joita oli paikalla sankoin joukoin.

”Harvoin on tällaista kuhinaa teltoilla nähty”, iloitsee Sinisen tulevaisuuden vt. puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho. ”Tämä on hyvä avaus – ensimmäinen niistä sadoista tilaisuuksista, joita tulemme järjestämään.”

Myös Sinisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara lupaa Sinisen tulevaisuuden jatkavan ”torilla tavataan” –perinnettä. Tammelantoria hän kuvaa legendaariseksi paikaksi.

”Täällä tamperelaiset kohtaavat toisiaan rennosti ja täältä on monen poliittinen taivalkin lähtenyt”, Elovaara kertoo.

Elovaaralle Tampereen valikoituminen kokouspaikaksi oli erityisen mieluisa päätös.

”Hienoa saada oma poliittinen perhe tänne kotikaupunkiini”, Elovaara sanoo. Hän puhuu lämpimästi sekä puolueen Tampereen kaupungilta saamasta vastaanotosta että kohtaamisista paikallisten kanssa.

”Meihin on suhtauduttu todella hyvin. Ihmisten tuki on sydäntä lämmittävää”, Elovaara kiittää.

Tamperelainen Veikko Järvi oli saapunut torille varta vasten Sinisiä tapaamaan – erityisesti Tiina Elovaaraa, jonka hän kehuu tekevän hyvää työtä politiikassa.

”Haluan kannustaa Tiinaa ja muita Sinisiä. Toivon heille menestystä”, Järvi sanoo.

Toritilaisuudesta Siniset suuntasivat kohti Tampereen kaupungin virastotaloa, jossa puoluekokous pidetään. Kokoukseen odotetaan tulevan paikalle jopa 250 vierasta.