Siniset toivoo uuden puhemiehen jatkavan Lohelan linjalla

Siniset toivoo uuden puhemiehen jatkavan Lohelan linjalla

Maria Lohela (sin.) on ollut rohkea ja tasapuolinen puhemies. Hän ei ole epäröinyt puuttua kiistanalaisiinkaan kysymyksiin”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo. ”Paras esimerkki on sopeutumiseläkeuudistus, jota Lohela on pitänyt tarmokkaasti esillä. Toivomme, että hänen hyvä työnsä sopeutumiseläkeuudistuksen hyväksi jatkuu puhemiehen vaihtuessa. Muuten voisi syntyä vaikutelma, että hänen edistämänsä asiat vaikuttivat haluun vaihtaa puhemies näin lähellä vaalikauden loppua.”

Lohela on ehdottanut muutoksia kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin. Esillä on ollut esimerkiksi se, että pääomatulotkin huomioitaisiin sopeutumiseläkettä laskiessa.

”Maria Lohela on hoitanut puhemiehen tehtävät erinomaisesti, eikä vain meidän sinisten mielestä, vaan kehuja on tullut yli puoluerajojen, ja kokeneilta virkamiehiltä”, toteaa Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho. ”Kiitän Lohelaa koko sinisen puolueen puolesta hienosti hoidetusta työstä. Lohela on johtanut istuntoja tasapuolisesti ilman puoluepolitikointia. Hän on lisäksi edustanut erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä eduskuntaa arvokkaasti ja kielitaitoisesti, ja siten edistänyt myös Suomen ulkosuhteita”.

Eduskunta valitsee tänään uudet puhemiehet puolueiden koossa tapahtuneiden muutosten johdosta. Puhemiehen paikka kuuluu perinteisesti eduskunnan toiseksi suurimmalle ryhmälle.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-5381674