Siniset: Työ, talous ja turvallisuus riihen painopisteitä

Siniset: Työ, talous ja turvallisuus riihen painopisteitä

Sininen ministeriryhmä työskenteli päättäväisesti työn, tulevaisuuden ja turvallisuuden puolesta Sipilän hallituksen viimeisessä budjettiriihessä. Vaikka budjetin liikkumavara oli vähäinen, tarkasti kohdennetut toimet parantavat suomalaisten turvallisuutta ja työllisyyttä edelleen vuonna 2019.

”Tämä budjetti ja kevään kehysriihen tulokset tarjoavat seuraavalle hallitukselle erinomaisen pohjan tulevaan. Näillä toimilla työllisyys kohentuu entisestään ja turvallisuusviranomaiset saavat kipeästi tarvitsemansa lisäresurssit. Lisäksi pientuloisten asemaa parannetaan ja huoltovarmuudenkin kannalta tärkeä maatalouden tukipaketti toteutuu lisäbudjetista jo syksyn aikana. Lisäksi yksityisautoilija kiittää, kun ajoneuvovero kevenee sinisten vaatimuksesta”, Simon Elo sanoo.

Piensijoittajien osakesäästötili tukee kansankapitalismia

Sinisten keväällä julkaistuissa ohjelmissa vaadittiin Suomeen kansankapitalismia ja verovapautta pienille osinkotuloille. Nyt sovittu piensijoittajien osakesäästötili tukee tätä tavoitetta.

”Meille tärkeää oli varmistaa, että sijoitussäästötili ei ole vain uusi nimi verottomille vakuutuskuorille, joilla suursijoittajat voivat välttää verojaan. Päinvastoin, nyt pannaan pahennusta herättäneet vakuutuskuoret ja kapitalisaatiosopimukset verolle. Vaadimme tiliin 50 000 euron katon, jonka ansiosta sijoitussäästötili on sinisen linjan mukaista kansankapitalismia”, Simon Elo kertoo.

Piensijoittajan osakesäästötili tuo pienet sijoittajat suursijoittajien kanssa samalle viivalle verotuksen suhteen. Pieniä osinkoja ei enää jatkossa veroteta, jos osinkotulot sijoittaa uudestaan. Osaketulo verotetaan vasta kun sijoituksen ottaa pois säätötililtä.

Ennen verovapaista osingoista ovat nauttineet vakuutuskuorien ja holding-yhtiöiden kautta omistavat suurpääoman edustajat, nyt sama oikeus tulee niillekin, jotka sijoittavat vaikkapa 50 euroa kuussa. Suomessa on nyt noin 800 000 osakesäästäjää, joiden verokohtelu on ollut huomattavasti suursijoittajia raskaampaa. Piensijoittajan osakesäästötilin myötä rikkaiden etuoikeus muuttuu kaiken kansan kapitalismiksi.

”Nyt tavallisella palkansaajalla on kannustin laittaa pankkitilillä makaavat rahat tuottamaan. Tästä hyötyy tavallinen suomalainen ja samalla koko kansantalous. Kansankapitalismi etenee. Riihen päätökset ovat tältä osin kuin suoraan puolueohjelmistamme”, Elo toteaa.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687