Siniset: Työelämä mahdolliseksi kaikille työttömille – budjettiriihessä käyntiin työkykyohjelma

Siniset: Työelämä mahdolliseksi kaikille työttömille – budjettiriihessä käyntiin työkykyohjelma

Hallitus on budjettiriihessä päättänyt perustaa valtakunnallisen työkykyohjelman, jonka tarkoituksena on kehittää pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakyvyn sekä kuntoutustarpeen yksilöllistä tunnistamista hyödyntäen asiakkaan monialaista palveluverkostoa.

”Tämä on juuri kuten Siniset ovat esittäneet, ei voi olla muuta kun tyytyväinen”, Sinisen tulevaisuuden 1. varapuheenjohtaja ja työministeri Jari Lindström (sin) iloitsee.

Ohjelman keskeinen tavoite on kuntouttaa työtön takaisin työmarkkinoille, mutta samalla tunnustaen se, että joukossa on ihmisiä jotka eivät enää pääse avoimille työmarkkinoille ja heillekin on löydettävä inhimillinen ratkaisu.
”Jostain syystä Suomessa on ollut vallalla sellainen malli, että työntekijän on oltava täysin työkykyinen tai hänestä ei ole työhön. Tuon ajattelun Siniset haluaa muuttaa”, toteaa Lindström.

Työkykyohjelman käynnistämisen lisäksi budjettiriihessä sovittiin lukuisista muista työllisyyttä edistävistä toimenpiteistä kuten palkkatuen paremmasta hyödyntämisestä. Hallitus päätti myös toteuttaa uudestaan hyväksi havaitun Lex Lindströmin.
”On vain oikeudenmukaista ja inhimillistä, että yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät pääsevät eläketuen piiriin. Tämä on jo toinen kerta kun hallitus kertaluontoisesti toteuttaa tämän. Mutta iso kokonaisuus on se, että haluamme työttömät töihin. Siihen tarvitaan tämä työkykyohjelma”, työministeri Lindström huomauttaa.

Lindström muistuttaa myös, että sinisten tavoite seuraavalla vaalikaudella on yli 75 prosentin työllisyysaste.

”Vähempi ei riitä pitämään yllä Suomen kaltaista hyvinvointivaltiota. Minä todellakin haluan jokaisen kynnelle kykenevän töihin. Työ on ihmisoikeus. Työllistymisen eteen meidän on tehtävä työtä. Olen erittäin tyytyväinen, että Sinisten esitys sai muissa hallituspuolueissa vastakaikua ja työkykyohjelma käynnistyy vielä tänä syksynä.”

Lisätietoja:
Työministeri Jari Lindströmin erityisavustaja Juha Halttunen
050-5740236