Siniset vaaliliittoon Kansalaispuolueen kanssa Oulun ja Vaasan vaalipiireissä

Siniset vaaliliittoon Kansalaispuolueen kanssa Oulun ja Vaasan vaalipiireissä

”Uskon vaaliliitolla olevan mahdollista saavuttaa kaksi kansanedustajan paikkaa Oulun vaalipiirissä”, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) kommentoi tänään Sinisen tulevaisuuden ja Kansalaispuolueen solmimaa vaaliliittoa Oulun ja Vaasan piireissä.

”Tavoitteeni on jatkaa hallituksessa käynnistämiäni uudistuksia seuraavassa eduskunnassa. Viime viikolla valmistui yhdessä työministeri Jari Lindströmin (sin) kanssa tilaamani selvitys osatyökykyisten tilanteesta. Lisäksi sosiaaliturvauudistuksen pohjatyötä on tehty jo paljon kuluvalla kaudella. Molemmat ovat kansalaisen kannalta valtavan tärkeitä uudistuksia. Haluan olla mukana parantamassa osatyökykyisten asemaa, ja nykyaikaistamassa ja yksinkertaistamassa sosiaaliturvaa. Ja tietenkin oman maakunnan puolustaminen on aina mielessä. Siinä tärkeimmät syyni pyrkiä uudelleen eduskuntaan.”

Mattila kertoo, että Kansalaispuolueen kanssa on sovittu tekninen vaaliliitto.

”Eduskuntavaalit ovat kaikille iso ponnistus. Kyseessä on tekninen vaaliliitto, jonka tarkoitus on tehostaa vaalityötä”, Mattila korostaa. ”Toisaalta huolimatta, että vaaliliitto on tekninen, on yhteisiäkin teemoja Kansalaispuolueen kanssa. Pohjois-Suomi tarvitsee puolustajia, hyökkääjiä ja maalintekijöitä”

Reijo Hongisto lähtee vaaleihin tutulla neljän T:n linjalla

”27 vuotta poliisina ja lähes kahdeksan vuotta eduskunnassa on opettanut, että äärimmäisyydet johtavat harvoin hyvään lopputulokseen. Puhutaan sitten politiikasta taikka muusta ihmisten välisestä toiminnasta. Sinisissä on nyt hyvä tehdä politiikkaa, ja jatkaa tästä”, Hongisto sanoo. ”Olen tyytyväinen vaaliliittoon Kansalaispuolueen kanssa. Suomessa on tarvetta vanhan poliittisen järjestelmän ravistelemiselle. Maailmallakin uudet puolueet nousevat haastamaan vanhan järjestelmän.”

”Vaaliteemani ovat jo kahdeksan vuotta olleet neljä T:tä eli terveys, toimeentulo, turvallisuus ja tiestö. Mitä sitä hyvää linjaa vaihtamaan. Puolueemme lähtee vaaleihin kärkiteemalla kansanturvallisuus. Se on niin arjen pehmeää turvallisuutta, terveyttä ja toimeentuloa, kuin kovaa isänmaan turvallisuutta, turvataan poliisin ja puolustusvoimien resurssit. Siniset vaatii ohjelmassaan poliisien määrän nostamista 8000:een.”

Hongisto kertoo, että hyville sinisille ehdokkaille on vielä tilaa Vaasan vaalipiirissä.

”Jos on paloa päättämään koko valtakunnan asioista, ja koet sinisen aatteen omaksesi, ole yhteydessä minuun”, Hongisto kannustaa. ”Meillä on Vaasan vaalipiirissä vielä ehdokasasettelu kesken.”

Lisätietoja:
sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, 050-512 0176
kansanedustaja Reijo Hongisto, 040-525 7488