Siniset vaatii hallitusta ylimääräiseen hätäkokoukseen

Siniset vaatii hallitusta ylimääräiseen hätäkokoukseen

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaatii, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen hätäkokoukseen Oulun rikostapausten johdosta.

”Esitämme, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen istuntoon, jossa saamme sisäministeriltä ja turvallisuusviranomaisilta tiedonannon Oulun poikkeuksellisen kuvottavista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä. Hallituksen täytyy saada tarvittavat faktat ja kuulla asiantuntijoiden toimenpide-esitykset. Hallituksen täytyy päättää pikaisesti toimenpiteistä, joilla annetaan kaikki mahdollinen tuki turvallisuusviranomaisille ja rikosten uhreille”, sanoo ministeri Terho.

”Turvallisuus on perusoikeus ja sen ylläpitäminen julkisen vallan tärkein tehtävä. Tämä alaikäisiin uhreihin kohdistunut rikosvyyhti on vastenmielisyydessä vertaansa vailla. Tämä on törkeä hyökkäys suomalaisia arvojamme ja kansanturvallisuutta kohtaan”, toteaa Terho.

Siniset edellyttää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat karkotetaan maasta. ”Puheet eivät riitä, tarvitsemme tekoja. Meidän on vastattava nopeasti ja konkretialla: kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia ja kunnon resurssit poliisille”, esittää Terho. ”EU-tasolla koko turvapaikkaprosessi pitää siirtää unionin ulkopuolelle, jotta maahanmuutto saadaan pysyvästi hallintaan.”

Hallitus on jo ennen Oulun tapausten tietoon tulemista valmistellut eduskunnan käsittelyyn esityksen, joka koventaisi lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia. Lisäksi juuri voimaantulleen lain perusteella ulkomaalaisen voi jatkossa karkottaa aikaisempaa nopeammin, jos hän on syyllistynyt Suomessa törkeisiin rikoksiin.

Lisätietoja:

Sampo Terho
Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri
p. 050 538 1674