Siniset vaatii polttoaineveron keventämistä

30 elokuun, 2020 | Uutiset Yleinen

Siniset vaatii polttoaineveron keventämistä

Siniset vaatii hallitusta budjettiriihessä alentamaan polttoaineveroa. Hallitus korotti polttoaineveroa elokuun alusta lähes seitsemän senttiä litralta. Tämä johtaa merkittävästi kasvaviin kustannuksiin paitsi maaseudulla asuville suomalaisille, myös kotimaiselle kuljetusalalle ja sen kautta teollisuudelle.

”Hallitus on tehnyt ison virheen polttoaineveroa korottaessaan. Päätös lisää alueellista epätasa-arvoa ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Nyt näemme, mihin hallituksen linja johtaa: irtisanomisuutisiin ja tehtaiden lakkauttamisiin. Käsittämätöntä, että Keskusta seisoo päätöksen takana vieläpä rahakirstupuolueena. Onko Keskusta unohtanut suomalaisen maaseudun kokonaan?” kysyy Sinisten rääkkyläläinen puheenjohtaja Kari Kulmala.

Siniset haluaa pitää koko Suomen elinvoimaisena ja teollisuuden kotimaassa.

”Irtisanomisuutiset kertovat myös karua kieltään siitä, että huono verotus ja joustamattomat työmarkkinat ajavat tehtaanpiippuja ulos Suomesta yhä enemmän. Vaadin hallitusta korjaamaan virheensä! Polttoaineveron laskemisen lisäksi hallituksen on välittömästi luotava ammattidiesel-järjestelmä logistiikan tarpeisiin. Vain näin voimme taata alhaiset kuljetuskustannukset ja Suomen kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla myös tulevaisuudessa”, vaatii Sinisten porilainen varapuheenjohtaja Ari Jalonen.

Siniset laatii parhaillaan kuntavaaliohjelmaansa Saarijärvellä Rauhalan historiallisessa SMP:n leirikeskuksessa, jonka saunassa Perussuomalaiset perustettiin vuonna 1995. Kuntavaaliseminaariin osallistui esimerkiksi perustajiin kuulunut valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka.

Lisätietoja:

Kari Kulmala
Sinisten puheenjohtaja
p. 050 513 2213

Ari Jalonen
Sinisten varapuheenjohtaja
p. 050 512 0851